U ponedjeljak 6. rujna započinje nastava i za 690 učenika Srednje škole Dugo Selo. Od tog broja prvi razred upisalo je njih 195 što je u skladu s planiranom upisnom kvotom, saznajemo od ravnateljice Darinke Svetec.

„Nastava je organizirana u skladu s detaljnim uputama, nadamo se da će učenici pratiti nastavu u školi i tako će tako biti što dulje. Prilagođavat ćemo se uvjetima i situacijama. Udžbenike je osigurao Grad Dugo Selo, osim za srednjoškolce iz Zagreba čije udžbenike osigurava Grad Zagreb. Knjige ih čekaju na stolu, dane su im na besplatno korištenje“, kazala je ravnateljica. Učenike se moli da u školu ponesu torbe radi preuzimanja udžbenika i radnih bilježnica.

Obrazovni programi su automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, plinoinstalater; elektromehaničar, elektroinstalater;  frizer; ekonomist; strojarski računalni tehničar;  opća gimnazija;  tehničar za računalstvo. Obavijest o početku nove školske godine i raspored objavljeni su na mrežnim stranicama SŠ Dugo Selo. Kako se navodi, učenici će se okupiti ispred glavnog ulaza prema rasporedu a nakon čega će se sa svojim razrednicima uputiti prema učionicama. Učenici odlaze iz prostora škole u navedeno vrijeme te se ne zadržavaju ispred škole. Učenici ne smiju doći u školu ako je njihova tjelesna temperatura viša od 37,2°C (mjerena prije dolaska u školu), ako se ne osjećaju dobro i imaju ukućane u samoizolaciji, ako su u proteklih 14 dana imali kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te ako imaju jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha. Svi su učenici dužni u prostoru škole nositi zaštitnu masku. amš