________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Srednja škola Dugo Selo domaćin je današnjeg finala natjecanja 11. Poslovni izazov 2024. godine za regiju Sjever u kojem sudjeluje 20 timova iz 8 županija, a dugoselsku uspješnu obrazovnu ustanovu predstavljat će čak 6 timova.

Natjecanje se održava pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a organizatori su Udruga Poduzetni, Institut za poslovnu izvrsnost, poduzetništvo i održive sustave, Privatna srednja ekonomska škola „Katarina Zrinski i Europska poslovna škola Zagreb EBUS te Srednja škola Dugo Selo kao suorganizator. Tom prilikom danas su na samom početku sve okupljene mlade poduzetnike i buduću poslovnu pokretačku snagu naše države pozdravili i dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić, ravnateljica Srednje škole Dugo Selo Darinka Svetec i Vitomir Tafra iz Privatne gimnazija i ekonomska škola „Katarina Zrinski“.

„Nakon ovog natjecanja Dugo Selo će zasigurno imati puno više poslovnih ideja. Inače, ovih dana Grad je dobio građevinsku dozvolu za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u kojem će, nadamo se, dio današnjih timova činiti startupove te upravo preko tog Inkubatora uploviti u svijet poduzetništva i budući razvoj našeg grada. Današnja tema vezana uz očuvanje hrvatskih šuma i održivo poduzetništvo izuzetno je važna i vaše ideje i rješenja trebalo bi ozbiljno uzeti u obzir, s obzirom da i mi u Gradu Dugom Selu tu temu, kao i problem sve učestalije devastacije državnih i privatnih šuma pratimo i nastojimo rješavati“, poručila je dogradonačelnica Jasminka Kokot Bambić otvorivši službeno natjecanje uz dobre želje svim sudionicima.

U ime domaćina svim natjecateljima puno uspjeha zaželjela je ravnateljica Srednje škole Darinka Svetec koja je tom prilikom podsjetila kako dugoselsku školu trenutno pohađa 702 učenika u 33 razredna odjela i 10 nastavnih programa, a uz Centar izvrsnosti za robotiku u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti, naša srednjoškolska ustanova postiže uspješne rezultate i u poduzetništvu.

Natjecanje 11. Poslovni izazov je osmišljeno s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih, a predstavljene ideje iz godine u godinu pokazuju sve veći interes mladih u razvoju u poduzetničkom smjeru. Ovogodišnja tema je „ODRŽIVO PODUZETNIŠTVO I OČUVANJE HRVATSKIH ŠUMA“ s ciljem poticanja na razmišljanje i poduzetnička rješenja o tome kako razviti održivo poduzetništvo i očuvanje hrvatskih šuma u postojećim, ali i novim digitaliziranim i virtualnim uvjetima rada. Natjecanje se dijeli na četiri regionalna, jedno nacionalno i jedno međunarodno natjecanje. Današnji finalisti prelaze u finale državnog natjecanja koje je planirano 20. i 21. ožujka, a nakon toga na međunarodno Western Balkan Business Challenge, gdje se pridružuju ostalim natjecateljima iz regije (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Hrvatska) koje će se održati u travnju.

Na kraju cjelodnevnog natjecanja na državno natjecanje, koje će se održati u Poreču, odlaze prva tri tima, među kojima je i tim Srednje škole Dugo Selo - tim Le Plant koji čine Viktorija Šincek, Ema Bićanić i Nikolina Ravlić (kao zamjena) pod vodstvom mentora prof. Miroslava Begića. Uz njih na državno odlaze i tim Wood4you - Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i tim Stribor - Prehrambeno tehnološke škole Zagreb. Na državnu razinu natjecanja odlazi ukupno 20 učenika pa se ekipama pobjednika pridružuje još 5 učenika dugoselske Srednje škole - Marko Martinović, Mia Hrković, Gabriela Sušić, Mateo Pavlović i Ivana Đurić.

I.G.O.

 

  • 11
  • 1010
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 6_6_
  • 77
  • 88
  • 99