Roditelji i njihova djeca koja pohađaju Dječji vrtić Didi na području grada Dugog Sela te susjedne općine Brckovljani sudjelovali su u humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za Dječji vrtić Petrinjčica iz Petrinje.

Donacija likovnog materijala, higijenskih potrepština te didaktičkih materijala petrinjskom vrtiću uručena je 7. prosinca, a prilikom predaje nazočila je ravnateljica i osnivačica DV Didi Karmen Pavlic, ravanteljica DV Petrinjčica Nataša Vidović i zamjenik gradonačelnice Petrinje Ivan Prskalo. Tom prilikom dogradonačelnik je istaknuo kako je „pomoć uvijek dobrodošla, i to  ne samo materijalna. nego još više ona ljudska, zbog koje vidimo da nakon potresa i nakon svih kataklizmi koje su nas zadesile nismo zaboravljeni“. Karmen Pavlic je navela „kako su se i djeca i roditelji izuzetno veselili što će svojim poklonima razveseliti djecu u Petrinji za koju znaju da nažalost još uvijek žive u strahu od potresa“.

Akcija je organizirana u suradnji s DV Čarobna šuma iz Križevaca kao i svih objekata DV Didi (u općinama Krašić, Draganić, Klinča Sela, Stupnik, Kravarsko, Pokupsko i Brckovljani te u gradovima Dugo Selo, Velika Gorica i Sveta Nedjelja), a inicijatorica akcije je Antonija Bodiš, bivše studentice Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja je danas odgajatelj i voditeljica Dječjeg vrtića „Didi“ u Dugom Selu.

(izvor: petrinja.hr) 

 

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44