________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fantastične vijesti stigle su 12.5. iz Bugarske o velikom uspjehu dugoselskog glazbenika Darija Cebića koji je na svjetskom folklornom kupu „VI. World Cup of Folklore“ osvojio 1. mjesto u solo kategoriji. Cebić se predstavio sa svojom autorskom skladbom „Kromatska fantazija“ i sa skladbom„Romansa i čardaš“. ,,World Cup of Folklore“ organiziran je od strane Europske (EAFF),  Euro Folk Academy   i Svjetske folklorne asocijacije (WAFF), a koji djeluju pod patronatom UNESCO-a.

To je samo jedna u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je u svojoj  karijeri osvojio jedan od najvećih svjetskih  skladatelja, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti.

Dario Cebić osvojio je 1. mjesta i u Parizu, Barceloni, Milanu, Pragu, Torinu, Kopenhagenu, New Yorku, Beču itd.

Završio je tri doktorska studija. Doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na „Universität für Musik und darstellende Kunst“, a poslijediplomski studij kompozicije na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Kompoziciju je specijalizirao na „Hochschule für Musik“ u Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na „Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu i Freiburgu.