________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mladi dugoselski akademik,  glazbeni pedagog, doktor glazbenih znanosti i skladatelj Dario Cebić ostvario je ogroman uspjeh osvojivši 1. mjesto na velikim međunarodnim natjecanjima u Londonu i Torontu. Cebić je 1. mjesto uspio izboriti sa skladbama ,,Symphony No. 12 - Space” i  ,,11. Simfonija - za  orkestar" za što mu je međunarodna komisija sastavljena od uglednih profesora i umjetnika dodijelila maksimalni broj bodova.

Dario Cebić završio je doktorski studij iz glazbenih znanosti  te doktorski studij iz kompozicije, nakon čega je završio postdiplomski studij kompozicije na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst" u Beču. Specijalizaciju iz glazbenih znanosti, kompozicije i analize usavršavao je na ,,Hochschule für Musik Hanns Eisler" u Berlinu te na cijenjenim Sveučilištima u Frankfurtu i Freiburgu. Dobitnik je brojnih svjetskih nagrada (Barcelona, New York, Sydney, Buenos Aires, Lisabon, Pariz, Zagreb, Beč, Kopenhagen, Prag, Miami, Milano, Peking itd.) a 2020. dobio je nagradu Republike Hrvatske za pedagoški rad i kompoziciju. Od 2021. godine član je Europske akademije znanosti i umjetnosti.