________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U organizaciji Glazbenih škola Dugo Selo i Zlatka Grgoševića, u Dugom Selu održava se Flautijada, prvi međužupanijski susret flautista. U koncertnim dvoranama i učionicama dugoselske škole, okupio se velik broj mladih glazbenika i njihovih nastavnika/mentora.

Sudjeluju flautisti i njihova klavirska pratnja iz čak 9 škola – uz sesvetsku i dugoselskog domaćina, tu su glazbenici iz škole Frana Lhotke iz Siska, GŠ iz Varaždina, Jastrebarskog, Karlovca, Pavla Markovca iz Zagreba, Ferdo Livadić iz Samobora, Borisa Papandopula iz Kutine. Bogat program traje od jutarnjih sati, a uključuje koncerte, prezentacije, radionice, debate… Druženje i susreti mladih flautista su od izuzetnog značaja jer pružaju priliku za razmjenu ideja, tehničko usavršavanje i emocionalnu podršku među vršnjacima, stvarajući tako inspirativno okruženje za umjetnički razvoj, potiču kolegijalnost i dugoročne veze među mladim glazbenicima.