________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U protekloj godini učenici i profesori Glazbene škole Dugo Selo osvojili su više od 100 nagrada i priznanja na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima. U veljači je u Glazbenoj školi Dugo Selo održana svjetska premijera skladbe ravnatelja prof. Darija Cebića, Symphony No.12 - Space.

 

S ovom je skladbom prof. Cebić osvojio 1. mjesto na velikim međunarodnim glazbenim natjecanjima u Barceloni i Lisabonu, a međunarodna mu je komisija na natjecanjima dodijelila maksimalnih 100 bodova.

U stvaranju Simfonije, i to kao solisti, sudjelovali su profesori škole Nebojša Salopek na električnoj gitari, Robert Mihovilić na basu i Božidar Ljubenko na orguljama. Režiju za video spot potpisuje Leonardo Dokša. Prof. Dario Cebić 2022. godine osvojio je i 1. mjesta i na međunarodnim natjecanjima u Parizu, Rimu i Londonu.

Maturant Josip Rudelić osvojio je specijalnu nagradu na Međunarodnom natjecanju Flauta Aurea te prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu. Isto tako, Josip je osvojio 1. mjesto na regionalnom natjecanju te 1. mjesto na 60. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa HDGPPa.

Na Međunarodnom natjecanju iz harmonije i kontrapunkta - učenica Ema Beganović osvojila je drugu nagradu u drugoj kategoriji natjecanja iz kontrapunkta i treću nagradu u četvrtoj kategoriji natjecanja iz harmonije.


Međunarodno natjecanje "Dugoselski nocturno" održano je na „domaćem“ terenu. Učenici dugoselske škole koji su nastupili u finalu natjecanja postigli su izvanredne rezultate.


Vid Vulinec, orgulje, 1. nagrada, 95, 00 bodova
Toma Drmić, truba, 1. nagrada, 94, 00 boda
Hana Dokuš, truba, 1. nagrada, 92, 00 boda
Toni Mikulić, klavir, 1. nagrada, 90, 00 boda
Jana Ferčec, klavir, 1. nagrada, 90, 00 boda


Mlada gitaristica Klara Vicić, učenica trećeg razreda, osvojila je prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Daleki akordi u Splitu te drugu nagradu na Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti u Samoboru. Lorena Cvitkušić, učenica šestog razreda gitare, osvojila je drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Daleki akordi.

Mlada Tia Horvat, nastupila je na Međunarodnom gitarističkom natjecanju Ida Presti u Samoboru i to na Reviji najmlađih gitarista. Mentorica ovim mladim talentiranim gitaristicama je prof. Andrea Maretić.
Toma Drmić, učenik prvog razreda trube, svira tek nekoliko mjeseci, a već je ostvario velike uspjehe. Toma je na natjecanjima osvojio dvije druge nagrade, na međunarodnom natjecanju Palmanova International Competition u Italiji te na Wind Stars online natjecanju u Latviji. Hana Dokuš, učenica prvog razreda srednje škole, na međunarodnom natjecanju Palmanova International Competition, osvojila je drugu nagradu, a na Dugoselskom Nocturnu treću nagradu. Mentor talentiranim trubačima je prof. Tomislav Špoljar, a na klaviru ih je na natjecanjima pratio prof. Tomislav Previšić.

 

Visoka odličja, nove skladbe i nova gostovanja

Antonela Papak i Marko Majić, učenici trećeg razreda srednje škole i članovi školske grupe MusicHeads, osvojili su drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Amigdala u Italiji u kategoriji pop glazbe. Nastupili su u duetu, Antonela na klaviru i kao vokal, a Marko na bas gitari. Mentorica im je bila prof. Petra Golik Brdek. Flaute su ove godine osvojile mnoštvo nagrada. Marija Dobra, učenica trećeg razreda, i Leon Kociper, učenik prvog razreda srednje škole, osvojili su drugu nagradu na regionalnom natjecanju HDGPP-a. Leon je osvojio i prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Dugoselski Nocturno. Mariju i Leona na klaviru je pratila prof. Žanina Bilić.

Maturant Josip Rudelić osvojio je specijalnu nagradu na Međunarodnom natjecanju Flauta Aurea te prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu i na regionalnom natjecanju HDGPPa.

Laureat natjecanja bio je na međunarodnom natjecanju Dugoselski Nocturno i na međunarodnom natjecanju Miodrag Azanjac u Beogradu. Josipa je na klaviru pratila prof. Sara Jurišić, a mentorica flautama je prof. Marija Esih.

Vokalni ansambl Initium, koji se sastoji od vrhunskih solista iz Zagreba, Ivanić-Grada i Dugog Sela snimio je skladbu pod nazivom Ave Maria. Skladba je nastala kao reakcija na aktualna zbivanja u svijetu, a zagovara mir i toleranciju. “Vrijeme je da stanu ratovi i da se ponovno probudi ljubav, to je ključna poruka singla Ave Maria – kažu iz Vokalnog ansambla Initium, koji je svojom ogromnom energijom pjesmi donio nostalgični prizvuk, koji odzvanja poput nekog odraza ili jeke na trenutačno stanje. Ova prekrasna kompozicija akademika i doktora kompozicije Darija Cebića ističe se jedinstvenom i entuzijastičnom melodijom, a skladana je u impresionističkom stilu s modernim elementima na tradicionalni tekst.

Postignuća, koja svrstavaju ovu dugoselsku obrazovnu ustanovu u sam vrh,  rezultat su rada kvalitetnog profesorskog kadra pod čijom paskom talentirani mladi glazbenici stječu znanja i kompetencije za daljnje visoko školovanje. Godina još nije završila, a i u novoj 2024. očekuje ih puno učenja i vježbanja, natjecanja, koncerata i gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu gdje su uvijek rado viđeni gosti.amš/GŠDS

  • 347401427_910421463373305_5473706271041209107_n347401427_910421463373305_5473706271041209107_n
  • Josip_LorenaJosip_Lorena
  • Josip_RudelićJosip_Rudelić
  • OrkestarOrkestar
  • Toma_Drmić_1Toma_Drmić_1
  • glazbena_školaglazbena_škola
  • koncert_2koncert_2
  • mhmh