________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, i ove godine će se održati Noć kazališta. Učilište se tako pridružuje brojnim kulturnim ustanovama diljem Hrvatske i Europe, a na repertoaru su četiri predstave i to danima 23., 24., i 26. studenoga.

 

U nedjelju „Guja u njedrima“, umjesto „Stambenog pitanja“

U sklopu ovogodišnje „Noći kazališta“ došlo je do promjene predstave koja će se igrati u nedjelju 26. studenoga od 20,00 sati. Naime, tijekom vikenda iz Scene Gorica, javljeno nam je da je jedna od glumica doživjela ozljedu zbog koje neće moći nastupiti te je nužno otkazati predstavu. Pučko otvoreno učilište Dugo Selo pronašlo je zamjensku predstavu te će u istom terminu gostovati Gradsko kazalište Požega s izvrsnom predstavom „Guja u njedrima“ nastaloj po tekstu čuvenog Alana Ayckbourna, čiju režiju potpisuje Rajko Minković, a glume tri vrhunske glumice Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić i Hana Hegedušić.

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo se ispričava svima koji su rezervirali karte za otkazanu predstavu te ih moli, ukoliko su zainteresirani, da potvrde svoje rezervacije!

Inače, Noć kazališta u Dugom Selu započinje već u četvrtak u 20,00 sati besplatnom baletnom predstavom „Ljubav u vremenu“ u kojoj nastupaju Lucija Kukor i prvak Baleta HNK Taiguara Goulart, u petak u isto vrijeme slijedi predstava Kazališta Moruzgva „Tvorničke postavke“ u kojoj glume Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić, u nedjelju s početkom u 16,00 sati slijedi predstava za djecu Scene Gorica „Čarobnjakov učenik“, a u 20,00 sati „Guja u njedrima“ Gradskog kazališta Požega. 

Baletna predstava, koja otvara ovogodišnja događanja na daskama koje život znače, je poklon građanima.