U petak 17. prosinca u dvorani Gradske knjižnice Dugo Selo predstavljena je prva zbirka poezije profesorice Ivane Budimčić pod naslovom „Kuća i kutija“. Knjiga je tiskana u nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo.

O knjizi je govorila recenzentica profesorica Dragana Turkalj. Naglasila je kako je autoričina lirika prvenstveno intimna, hrabra zato jer često spaja naizgled nespojive motive. Imamo dojam da su mnoge pjesme pisane u dahu. Udah je početak, a izdah kraj pjesme. S autoricom je razgovarao i urednik Predrag Topić. Ivana Budimčić je naglasila kako se ubuduće više planira okrenuti pisanju proze.

Recimo koju riječ o samoj pjesnikinji. Ivana Budimčić je rođena u Metkoviću, a osnovnu i srednju školu završava u Pločama. U Osijeku na Filozofskom fakultetu je studirala hrvatski jezik i književnost i knjižničarstvo. Dvije godine je radila kao knjižničarka na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku. Doselila se u Zagreb 2008. godine i zaposlila u OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini gdje radi i danas kao profesorica hrvatskog jezika i školska knjižničarka. U Dugom Selu živi od 2011. godine.

Osim same autorice, pjesme su interpretirale učenice Danijela Dunđer, Sara Tibold i Ivana Peh te dugoselski pjesnik Dragan Mijatović. U glazbenom dijelu programa smo čuli Darka Budimčića na klaviru, a duet Ivana Budimčić glasom i Dragan Mijatović gitarom, izveli su nekoliko pjesama poznatih hrvatskih izvođača.

    

Predrag Topić

Photo by Ivana Žerovnik

  • IMG_0874IMG_0874
  • IMG_0935IMG_0935
  • IMG_0972IMG_0972
  • IMG_0992IMG_0992
  • IMG_1029IMG_1029
  • IMG_1033IMG_1033