________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo, pod ravnanjem prof. Darija Cebića, održao je 14.studenog koncert u svojoj koncertnoj dvorani. Bila je to autorska večer, na bogatom repertoaru tamburaša i zborista bile su pjesme koje su napisali Zvonimir Nemet, Ana-Marija Šprihal i Đurđa Habel. Tekstopisci su to koji već dugi niz godina surađuju sa Školom, a na većinu njihovih stihova glazbu i aranžman potpisuje upravo Cebić, proslavljeni hrvatski skladatelj i ravnatelj ove uspješne ustanove.

Skladbe se nalaze na nosačima zvuka, do sada je škola izdala 5 CD-a, 4 tamburaške i 1 klasične glazbe. Također, pjesme su dio natjecateljskog programa Glazbene škole. Podsjećamo, učenici i profesori redovito se s domaćih i inozemnih gostovanja na raznim natjecanjima i svjetskim prvenstvima, od Europe pa sve do Kine, vraćaju sa zlatnim medaljama te pronose dobar glas o Dugom Selu, Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj. „Čast nam je da možemo surađivati s Glazbenom školom i prof. Cebićem i na ovaj način dati svoj, mali, obol. Pod njegovim vodstvom i odličnim profesorskim kadrom, rad ovih mladih, talentiranih glazbenika prepoznat je kao vrhunski u glazbenom svijetu i doma i u inozemstvu“, kazali su autori Šprihal i Nemet o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji.

Za sve izvedene skladbe na koncertu glazbu i aranžman potpisuje Dario Cebić. Tamburaši su oživjeli Nemetove pjesme Idu dani, Uspomene, Svirci, Strune i 5 tambura (Nemet/Đ.Habel) te Ej,Dunave, Povila se javorova grana, Drava teče, Mjesec koje je napisala Ana-Marija Šprihal. Za kraj odsviran je poznati Rastanak. Publika je uživala u virtuoznom sviranju Tamburaškog orkestra, a kako se čulo, s nestrpljenjem očekuje nove koncerte i nove glazbene numere.

  • IMG-20211114-WA0008IMG-20211114-WA0008
  • v1v1
  • v2v2
  • v3v3