Dana 11. i 12. svibnja provodit će se akcija "Nadzor brzine kretanja vozila" u svrhu povećanja sigurnosti u prometu na cestama i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Osim prekršaja kretanja vozila neprilagođenom brzinom sankcionirati će se i prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela te nepropisnog prijevoza djece  kao bitnih elemenata sigurnosti u prometu koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća. 

Izvještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo proveli u vremenskom periodu od 4. do 10. svibnja akciju „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga“ kojom prilikom su sankcionirali 56 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zatečeno je 6 vozača pod utjecajem alkohola od kojih je najveću koncentraciju alkohola (2,04 g/kg) imao vozač osobnog automobila, a koncentracija je izmjerena u Dugom Selu, u ulici Rimski put.

Sankcionirano je i 14 vozača koji su prekoračili dopuštenu brzinu, 7 nekorištenja pojasa te 29 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.