U periodu od 15.04. do 18.04. 2022. godine u noćnim satima, na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se pojačani nadzor vozila i vozača, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.
Prilikom nadzora prvenstveno će se provoditi alkotestiranje vozača s ciljem utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Osim sankcioniranja vožnje pod utjecajem alkohola provodit će se i nadzor brzine kretanja vozila kao i korištenje sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika u vozilima.
Dana 19. i 20.travnja 2022.godine provodit će se akcija "Nadzor brzine kretanja vozila" u svrhu povećanja sigurnosti u prometu na cestama i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Osim prekršaja kretanja vozila neprilagođenom brzinom sankcionirati će se i prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela te nepropisnog prijevoza djece kao bitnih elemenata sigurnosti u prometu koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.