U periodu od 7. do 10. siječnja u noćnim satima, na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se pojačani nadzor vozila i vozača, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

 

Prilikom nadzora prvenstveno će se provoditi alkotestiranje vozača s ciljem utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Osim sankcioniranja vožnje pod utjecajem alkohola provodit će se i nadzor brzine kretanja vozila kao i korištenje sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika u vozilima.

Isto tako, 10. i 11. siječanja na području PP Dugo Selo provest će se akcija "Nadzor cestovno- željezničkih prijelaza" u svrhu povećanja sigurnosti u prometu na cestama i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Osim  prekršaja nepropisnog prelaska cestovno- željezničkih prijelaza sankcionirati će se i prekršaji ne korištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece i prekršaji nepropisnog korištenja mobitela, kao bitnih elemenata sigurnosti u prometu koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.