Stjepan Kožić: Zagrebačka županija je danas jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj i županija za primjer svima

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik stranke Stjepan Kožić - nezavisna lista (SKNL), najavio je danas u Velikoj Gorici svoju kandidaturu za još jedan mandat župana. Kožića podržava i HDZ, čija su dva člana - Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice, kandidati za zamjenike župana.

- Šesti puta za redom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja - poručio je Kožić.

Govoreći o obnovi nakon lanjskih potresa rekao je da da je Županija već osigurala potrebna sredstva za obnovu u skladu sa zakonom o obnovi nakon zagrebačkog potresa i da je već sanirala većinu oštećenja na školama i zdravstvenim objektima. Za obnovu nakon petrinjskog potresa oformila je i poseban Odsjek za obnovu koji pomaže vlasnicima oštećenih objekata kod prijave štete i podnošenja zahtjeva za obnovu.

Podsjetio je i da je Županija odmah po izbijanju pandemije koronavirusa podržala zdravstveni sustav s gotovo 5 milijuna kuna, a s rekordnim bespovratnim potporama (u 2020. iznosile su 13,7 milijuna kuna) podržala je i poduzetnike.

- Dok drugi pričaju o velikoj nezaposlenosti, u Zagrebačkoj županiji je 2020. bilo 1500 zaposlenih više nego prethodne godine - naglasio je. Rekao je i da dolazak brojnih investitora u gospodarske zone opravdavava značajna ulaganja u njihovo infrastrukturno opremanje i da su upravo gospodarske zone bila njegova vizija razvoja prije dvadesetak godina koja je danas postala stvarnost.

Kožić je prokomentirao i ideju da se sjedište županije preseli u Veliku Goricu.

- Županija već odavno nije samo u Zagrebu, već u svakom našem gradu ima ispostave županijskih odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i općinama. O svemu treba raspravljati, ali na kraju o tome trebaju odlučiti sami stanovnici na referendumu, ako za to bude potrebe! Puno je važnije kako za njih radimo, nego gdje je sjedište Županije - rekao je Kožić.

Najponosniji je na 60 školskih objekata sagrađenih u proteklih pet mandata.

Zahvalio je Županijskoj organizaciji HDZ-a što je prepoznala njegove rezultate i viziju razvoja kako bi Zagrebačka županija svakim danom bila što ugodnije mjesto za život.

- Poznajem svaki djelić županije, a građani dobro poznaju mene! - poručio je Kožić, dodavši da je Zagrebačka županija u proteklih 20 godina postala "županija za primjer svima".

Željko Turk, predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije, i nositelj liste HDZ-a na predstojećim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije rekao je da nije slučajnost što je Zagrebačka županija danas jedna od najrazvijenijih županija u RH.

- To je rezultat višegodišnjeg dobrog upravljanja Županijom, suradnje između državne, regionalne i lokalne vlasti, koja najbolje poznaje potrebe svojih sugrađana. Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se za njen ravnomjeran razvoj i još veći standard svih žitelja Zagrebačke županije, stavljajući naglasak na daljnja ulaganja u gospodarstvo, obrazovanje, prometnu i komunalnu infrastrukturu te zdravstvo. Smatrajući kako je aktualni, a uvjereni smo i budući župan Stjepan Kožić, razvijao projekte u svim tim segmentima kvalitetno i odgovorno, podržat ćemo ga u njegovoj kandidaturi za novi mandat za koji su i više no spremni i naši kandidati za mjesta zamjenika župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec – rekao je Turk.

OBJAVA KANDIDATURE STJEPAN KOŽIĆ 150321 2f