________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Na listi br.8 koalicije „Za domovinu“ Hrvatske stranke prava (HSP), Hrvatsko bilo i Hrvatske demokratske seljačke stranke (HDSS) u 2. izbornoj jedinici, čija je nositeljica Nada Šikić, su Brigitte Berulec na 2. mjestu i Zorica Gregurić na 3. mjestu. Danas su na dugoselskom sajmu predstavile program svoje koalicije i razgovarale sa članovima, simpatizerima i predstavnicima OPG-ova.

Evo što su poručile biračima.

„Na zajedničkoj sam listi kao nezavisna kandidatkinja. Ovo je moj kraj, stanujem malo niže od Martin brega, u Laktecu. Poznajem ove drage ljude i danas sam, ne prvi puta, s narodom i među narodom, uvijek kupujući nešto na ovom sajmu, bez obzira je li kampanja ili nije. Zalažemo se za ono što je bitno. Dolazim iz HSS, bivša sam članica, ne želim biti dio Beljakove stranke koji ne podržava one osnovne postulate učitelja hrvatskog naroda Stjepana Radića već ima politiku s kojom se mi ne slažemo. Ova koalicija je okupila političke nauke od oca domovine Ante Starčevića i utemeljitelja hrvatske države dr. Franje Tuđmana. To je ono što mi zastupamo – hrvatski narod za hrvatsku državu i za sve branitelje koji su dali svoj život da se ne komada hrvatska zemlja. Jedan segment našeg programa i to vrlo važan je poljoprivreda - da poljoprivredna gospodarstva mogu opstati u ovoj našoj plodonosnoj zemlji. To je blago, da se ona ne prodaje strancima i da ona zaista ostane naša. Imamo kvalitetne proizvode s naših polja, da sadimo naše sjeme, da koristimo naš stočni fond, a ne iz uvoza. Izađite na izbore u srijedu 17. travnja, imate za koga glasati - zaokružite listu br.8 i mjesto 2.“, poručila je kandidatkinja Brigitte Berulec.

Zorica Gregurić nalazi se na listi br.8 na 3. mjestu, članica je stranke Hrvatske bilo. Također dolazi iz ovih krajeva, iz Sesveta.

„Došli smo dati podršku domaćim proizvođačima. Moja stranka Hrvatsko bilo ima jak program za OPG-ove koji u prvom redu proizvode zdravu hranu. Hrvatska je mala zemlja, ali je toliko bogata resursima, plodna, ima ruke koje mogu raditi. Naglasak je na osnaživanju poljoprivrednih gospodarstva. Obišli smo dosta poljoprivrednika i saznali koji su problemi, a to su nedovoljna angažiranost države i potpore u osnivanju od trenutka kad se nešto zasije/posadi, pa uzgoj, žetva, proizvodnja, distribucija…Nemaju potporu i zato smo mi tu. Uz to su tu i temelji i osnaživanje dva najvažnija alata neposredne narodne vlasti – referendumi i izborni zakoni“, naglasila je Gregurić, treća na listi.br.8, u 2. izbornoj jedinici.amš

436097707 956647493127887 3368107053943358553 n 436380800 956647523127884 5527326469459072176 n