Na jučerašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Dugo Selo za dogradonačelnika jednoglasno je izabran nezavisni kandidat Franjo Končić, dok je za nositelja liste za Gradsko vijeće izabran Darjan Budimir, aktualni predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik GO HDZ-a Dugo Selo, priopćava GO HDZ Dugo Selo o kandidatima za predstojeće lokalne izbore.

"Grad Dugo Selo ima veliki potencijal, koji se godinama ne iskorištava, Grad ne prati potrebe građana. Naš Grad treba promjenu, smatram da je ta promjena Ivan Gereci. Gereci dobro poznaje naše ljude i sve probleme kojima se trebamo posvetiti. Dugi niz godina aktivno radi i sudjeluje u različitim aktivnostima na području Grada. Ja vjerujem u njega, u njegove ideje i viziju grada. Vjerujem u njegov mladi tim koji su puni želje, volje i energije da rade za interes grada. Gereci je oko sebe okupio tim mladih ljudi koji imaju znanje i kompetencije iz različitih područja, koji su pokazali da znaju i mogu. To je ono što Dugom Selu treba", izjavio je Franjo Končić. 

"Mislim da smo u prošlom sazivu Gradskog vijeća pod vodstvom HDZ-a dobro upravljali financijama Grada, štitili smo interese Grada i spriječili smo zaduživanje naše djece. Posvetili smo se cilju da naš Grad bude bolje mjesto za življenje. Svoj rad usmjerili smo na mlade i djecu, sport i vatrogastvo. Mogli smo i više, ali na žalost nismo imali gradonačelnika koji bi mogao ispunjavati naše ambiciozne planove. Mislim da je Ivan Gereci čovjek koji svojim iskustvom u projektnom radu može pridonijeti da Dugo Selo dobije potrebnu prometnu infrastrukturu, posebno konačni završetak nadvožnjaka i novu obilaznicu koji bi omogućili razvoj Dugog Sela. Smatram da je Franjo Končić čovjek kojega u Dugom Selu ne treba previše predstavljati. On je uspješan sportski djelatnik koji u naš tim donosi dodatnu energiju i sportski duh koji će nas voditi do pobjede. Franjo ulazi u utrku kao nezavisni kandidat i uz podršku Hrvatske demokratske zajednice. Želim mu dobrodošlicu u tim i siguran sam da on i Ivan Gereci čine fantastičan tim koji će moći odgovoriti na izazove 21. stoljeća", istaknuo je Budimir.