________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U nazočnosti državnog stranačkog vrha u Dugom Selu je danas obilježena 34. obljetnica utemeljenja HDZ-a dugoselskog kraja. 

U Dvorani „Preporod“ okupili su se brojni članovi i simpatizeri, a pozdravili su ih uzvanici predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, saborski zastupnik Ante Deur, predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije, Zajednice gradova i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, zamjenik župana Damir Tomljenović, uz domaćine v.d. predsjednika dugoselskog HDZ-a Stipu Velića, rugvičkog i načelnika Općine Matu Čička, čelnika brckovljanske organizacije Marina Žafrana, predsjednika rugvičkog vijeća Nenada Jakšića, načelnika Općine Brckovljani Tihomira Đurasa te predsjednika Općinskog vijeća Stjepana Vinojčića.

S govornice su poslane poruke o važnosti izlaska na parlamentarne izbore 17. travnja, radu Vlade RH na čelu s Andrejom Plenkovićem, ali i o očekivanjima kako će HDZ pobjedu ostvariti u sva tri JLS-a na lokalnim izborima sljedeće godine.

Stranka je ostvarila sve ključne ciljeve, rezultati su to dobrog rada, među njima je i niz realiziranih razvojnih projekata na mikrorazini. Predstoji politička bitka i važan je svaki glas, naglasio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Osvrnuo se i na poteze predsjednika države Zorana Milanovića u posljednjih 10 dana rekavši kako se njima svrstao u političke marginalce.

„Cilj je mijenjati Hrvatsku svjetonazorski, a mi smo brana. Veliki odaziv članstva pokazuje kako smo spremni na izbore, da naši članovi razumiju važnost trenutka u kojem se nalazimo i da Hrvatsku moraju voditi ozbiljni i odgovorni ljudi koji dobro poznaju politiku, međunarodne odnose, sigurnost jer nije vrijeme za avanturizam“, poručio je Jandroković.

Što se tiče prekrajanja 2. izborne jedinice, to neće poremetiti njihove planove. Dio Koprivničko-križevačke županije više nije tu, dobiven je dio Zagrebačke županije i vjeruje kako će imati pobjednički rezultat.

Kako je istaknuo Željko Turk, ovo je prilika prisjetiti se utemeljitelja stranke, prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i branitelja bez kojih ne bi bilo hrvatske države. Ono što HDZ radi zalog je za sigurnu budućnost. „HDZ će nakon parlamentarnih izbora imati Andreja Plenkovića za premijera, osvojiti vlast ne zato da bi vladali već da bi služili“, rekao je predsjednik županijskog HDZ-a.

Stipe Velić, čelnik dugoselskog HDZ-a i nekadašnji gradonačelnik, prisjetio se osnivanja stranke. „Sjećam se našeg osnivanja, atmosfere koja je vladala, prvih izbora i naše pobjede… Vodili smo državu, a dosta dugo i Grad Dugo Selo. HDZ je dao veliki obol razvoju našeg grada. Predstoje nam važni izbori, mi imamo kvalitetnu, normalnu retoriku i ne sumnjam da će HDZ biti pobjednik. Ovdje smo i jedina prava stranka, imamo brojno članstvo“, naglasio je Velić.

O razvoju ovog područja govorio je Mate Čičak naglasivši kako se radi na svim segmentima za kvalitetan život građana - od komunalne i gospodarske infrastrukture, izgradnji vrtića, otvaranju novih radnih mjesta dolaskom investitora, tvrtki poput Imunološkog zavoda u Rugvicu, a što sve ne bi bilo moguće bez sredstava Vlade RH te EU fondova. „Imamo zajedničke priče poput Turističke zajednice s Općinom Brckovljani, vrtića. Nadam se skoroj boljoj komunikaciji s Dugim Selom, nakon ovih izbora slijedi i borba za mjesto gradonačelnika… Slijede nam jako važni izbori, moramo ponavljati sve ono što smo radili, ono što je Vlada RH napravila na čelu s Andrejom Plenkovićem u proteklih osam godina. Taj smjer Hrvatska mora sadržati, ja sam uvjeren da će na ovom našem području pobjeda HDZ-a doći u sva tri JLS-a“, istaknuo je Čičak.

Njemu je zahvalu zbog dobre suradnje uputio predsjednik HDZ Brckovljani Marin Žafran. „U Brckovljanima imamo većinu, a zahvaljujući Vladi RH, Općina se razvija, ugodno je mjesto za život. Nadamo se pobjedi i na lokalnim izborima, to je garancija razvoja“, kazao je.

Zbog postignuća i dobre politike sadašnje Vlade i Brckovljani su postali veliko gradilište. „Gradi se tržnica, trg, vrtići, nove prometnice… Nadamo se pobjedi na ovim izborima, idemo dalje“, zaključio je načelnik Tihomir Đuras.amš

 • hdz0hdz0
 • hdz00hdz00
 • hdz0000hdz0000
 • hdz001hdz001
 • hdz002hdz002
 • hdz003hdz003
 • hdz01hdz01
 • hdz02hdz02
 • hdz1hdz1
 • hdz7hdz7
 • hdz8hdz8
 • hdz9hdz9
 • hdz91hdz91