Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Ivan Gereci danas je sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda Davorom Vukmirićem obišao više lokacija na zapadnom dijelu grada Dugog Sela koja zahtijevaju žurno komunalno rješavanje, a radi se o otvorenim kanalima u Ulici Hrvatskog preporoda, zatim u Ulici Vlade Gotovca i u Dunavskoj ulici, ali i kanal uz crkvu Uzvišenja Svetog Križa u Lukarišću na istočnom dijelu grada.

 

„Problem otvorenog kanala u Ulici Hrvatskog preporoda prisutan je već dugi niz godina i kao takav muči mnogobrojne stanovnike ovog područja. Naša je inicijativa da se konačno i riješi ovaj problem na način da se kanal zatvori cjevovodom te da se cjelokupna površina navozi i prekrije. Na taj način otvorili bi ulaze u sve ulice koje ovdje nastaju i koje se ubrzano šire, posebice južno od kanala. Naš grad se intenzivno širi i na ovom području naselja Kopčevec zasigurno će se doseljavati još ljudi i mi im želimo osigurati kvalitetne uvjete za življenje“, poručio je tom prilikom Gereci. Izrazio je veliko zadovoljstvo spremnošću zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Vukmirića da dođe u Dugo Selo te se uvjeri u ozbiljnost problema te da predloži i rješenja. Ujedno Gereci je istaknuo ovom prilikom podršku Hrvatske demokršćanske stranke njihovog koalicijskog partnera na predstojećim lokalnim izborima 16. svibnja „gdje će osnaženi zajedno ostvariti izbornu pobjedu“.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić podsjetio je na važan projekt Hrvatskih voda na području grada Dugog Sela i susjedne općine Rugvica, financiran iz EU fondova – projekt Aglomeracije, kojim će se riješiti slični problemi otvorenih kanala i ispuštanja otpadnih voda u iste kanale. Radi

„Protekle 3 i pol godine otkako sam na poziciji zamjenika direktora nitko iz Grada Dugog Sela nije mi se obratio po pitanju rješavanja kanala u Ulici Hrvatskog preporoda, niti bilo kojeg drugog problema. Ne kažem i ne želim mahati čarobnim štapićem, no ovaj problem se mogao riješiti, čak iz redovnih programa Hrvatskih voda s obzirom da se radi o gustom naseljenom području. Naglašavam da su na području Zagrebačke županije usko surađujemo sa županom Kožićem i s direktorom VIOZŽ. Da smo rješavali svake godine po 100 metara riješili bi da nitko ne bi osjetio jer radi se o zahvatu takve financijske prirode da nije nerješiv. Pozivam da inicijatori dođu Hrvatske vode kako bi već u rebalansu za 2021. godinu pokušali iznaći sredstva za ovaj projekt“, poručio je Vukmirić.

Predsjednik MO Kopečvec Darko Debeljak, također prisutan ovom skupu, ustvrdio je da su tijela MO tijekom „proteklog više godišnjeg razdoblja upozoravali Grad Dugo Selo o ovom problemu te upućivali dopise za rješavanje, no odgovora nismo dobili“, navevši kako je kanal prijetnja stanovništvu ne samo zbog sigurnosti, već i zdravlja.

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55