Neovisni kandidat za gradonačelnika Dugog Sela Rade Bilić u svom priopćenju prigodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7.travnja predstavio sportske aktivnosti svog programa. „Danas je SVJETSKI DAN ZDRAVLJA! Budući da na zdravlje uvelike utječe fizička aktivnost iskoristit ćemo priliku i predstaviti SPORTSKE AKTIVNOSTI našeg programa.

Sport i rekreacija vrlo su važni za zdravlje, ali su i pozitivan trend među ljudima. Rekreacija nije samo bavljenje sportom već i druženje s drugim rekreativcima, zbog čega je pogodna za tijelo, ali i duh. Kako bismo zadovoljili sve potrebe građana za određenim sportovima, osmislit ćemo nove športske programe za sve generacije i time potaknuti građane na rekreaciju po njihovoj mjeri. Osim otvaranja novih mogućnosti za rekreativne sportaše ulagat ćemo i u postojeće udruge.

Kako bi svaki klub u Dugom Selu imao pravednu raspodjelu sredstava, bit će provedena reforma raspodjele sredstava za športske udruge. Radi se o promjeni prema kojoj će novac biti raspodijeljen prema trudu i uspjehu određenog kluba. Time ćemo nastojati ulagati u buduće sportaše i dati im poticaj za napredak.

Osim ulaganja u udruge i rekreativne sportaše, kontinuirano će se nagrađivati i uspjesi sportaša na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini“, stoji u priopćenju Rade Bilića.

rade bilić1