Nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća održane 15. lipnja, zaključno sa sjednicom od 9. rujna održane su ukupno 4 sjednice ovog predstavničkog tijela. Donesene su mnoge odluke o kojima su javno dostupni podatci na službenim glasilima Grada Dugog Sela. Iz perspektive Građanske inicijative Drugo Selo koja u radu Vijeća participira s 3 vijećnika (uključujući i samog predsjednika Vijeća), kako je i najavljeno na samoj konstituirajućoj sjednici naše ruke će biti konstruktivna podrška većini u Vijeću koju činimo zajedno s vijećnicima liste Gradonačelnika Nenada Paniana (FOKUS), dokle god taj odnos bude počivao na otvorenom i transparentnom radu te naravno u skladu s našim očekivanjima i programskim aktivnostima za koje držimo kako idu na korist te štite integritet našeg glasačkog tijela koje nam je dalo povjerenje i priliku.

 

Vjerojatno najbitniji trenutak dosadašnje suradnje se zbio na recentnoj sjednici kada smo digli ruke za predloženo kreditno zaduženje u iznosu od 18,5 milijuna kuna koje će biti iskorišteno za infrastrukturne projekte izgradnje 6 nogostupa te možda i ono najbitnije izgradnje pristupne ceste budućoj poduzetničkoj zoni Črnovčak u sklopu koje će se graditi Poduzetnički inkubator. Uvjereni smo kako su gospodarske aktivnosti osnovni preduvjet za razvoj našeg grada, te iako ostaje žal za praktički izgubljene 4 godine međusobnog natezanja Izvršne i Predstavničke vlasti, vjerujemo kako afirmativno sudjelujemo u pokretanju Grada s mrtve točke čineći presudnu kvotu ruku za provedbu navedenih planova.

Osim toga na recentnoj sjednici naš predloženi Amandman na rebalans proračuna o izjednačavanju cijene vrtića na području Grada je integriran u zajednički amandman Gradonačelnika te smo na taj način izglasali ovo vjerujemo bitno pitanje za veliki broj naših sugrađana.

Na koncu. Između oporbe svima, dodatne 4 godine natezanja ali i provociranja mogućih novih izbora za Gradsko vijeće te generiranje dodatnih troškova Gradskoj kasi, izabrali smo smjer koji nije i neće uvijek biti lagan ali je iz perspektive jedne građanske opcije koja je svoj put započela preselivši kritiku kafića i društvenih mreža u politički aktivizam i institucije ovo veliki korak kojim smo više nego jasno pokazali da možemo bolje. Paušalne kritike i insinuacije pojedinih stranačkih oponenata najbolje je gledati kroz prizmu njihove nemogućnosti da vlastite stranačke organizacije dovedu u stanje reda i izvrsnosti, pa zašto bi onda bilo tko očekivao da će to učiniti s našim Gradom?