Uoči predstojećih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, sinoć je svojim stranačkim kolegama najavu kandidature i program predstavio kandidat za predsjednika Gradskog odbora Dugo Selo Zoran Pandžić.

Pandžić, koji je inače profesor strojarstva, je predstavio i kandidate za potpredsjednike stranke Denisa Klausa, također profesora, Božu Erenovića, pravnika te Ivana Sertića, informatičara po struci. Pandžić je okupljenima, među kojima su bila i tri dosadašnja predsjednika HDZ-a Dugo Selo, Stipe Velić, Zdravko Šuker i Mirko Vidaković, bivši saborski zastupnik Damir Bilić, ali i kandidat ove stranke za gradonačelnika na nedavnim lokalnim izborima Ivan Gereci, rekao kako je odlučio istaknuti svoju kandidaturu jer je evidentno da nekad dominantna i pobjednička stranka u Dugom Selu doseže svoje dno i postaje neprepoznatljiva u radu Gradskog vijeća, ali i među samim biračima koji iziritirani potezima dosadašnjeg vodstva, u kojem, kako je rečeno, o svemu odlučuju svega tri čovjeka, birači HDZ-a radije apstiniraju od izbora, nego da glasuju za takav HDZ. HDZ je na početko mandata sadašnjeg vodstva u Gradu imao podršku četrdesetak posto birača, a sada je taj postotak pao na dvadeset posto.Takvo stanje je nedopustivo, rekao je Pandžić, podsjećajući da HDZ u Dugom Selu ima čak sedamsto članova i uvijek je bio presudni politički čimbenik na dugoselskoj političkoj sceni, što sada nije slučaj. Pandžić je komentirao i svog protukandidata, još uvijek aktualnog predsjednika stranačke organizacije u Dugom Selu, rekavši da strankom ne mogu upravljati dokazani gubitnici. U raspravi se je čulo i kako članstvo ne razumije zašto se, nakon dvostrukih poraza na izborima, u priču nije uključila i stranačka središnjica koja bi trebala ukazati da nije dobro da se takvi ljudi uopće ponovo mogu kandidirati za stranačke funkcije. Ovakvim stanjem u HDZ-u, složili su se prisutni, može biti zadovoljan jedino aktualni gradonačelnik Nenad Panian.

S obzirom da je riječ o unutarstranačkim izborima posebno je istaknuta ignorancija sadašnjeg vodstva prema dugogodišnjim članovima i članovima osnivačima koji gotovo više i ne osjećaju da je to njihova stranka. HDZ ponovo mora objediniti sve svoje članstvo, i stare i mlade, a da bi pokazao snagu i jedinstvo, bez obzira na demokratičnost, u ovom bi trenutku to bilo najbolje izvedivo da se svi koncenzusom okupe oko jednog kandidata i ponovo stranci vrate pobjednički ritam, kako je to istaknuo Zdravko Šuker, koji je iza sebe imao sedam izbornih pobjeda u nizu.nhm

  • IMG_4766IMG_4766
  • IMG_4797IMG_4797
  • IMG_4799IMG_4799
  • IMG_4802IMG_4802
  • IMG_4804IMG_4804
  • IMG_4807IMG_4807