________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Savski lađari, jedna od najaktivnijih udruga na rugvičkom području potvrdila je dosadašnjem predsjedniku Branku Galeniću-Žutom još jedan predsjednički mandat. Prvi je Galenić s vrijednom ekipom lađarica i lađara uspješno odradio, a svi vjeruju kako će tako biti i u naredne četiri godine. 


Tihana Kušeković bez koje su nezamislive sve lađarske akcije ostala je dopredsjednicom, dok je za nov tajnicu izabrana Karla Galenić.
-Četiri su godine prošle. Dosta smo posla napravili, a sada idemo u nove pobjede, Ekipa je ostala ista,samo smo malo proširili i pomladili Upravni odbor- istaknuo je predsjednik Savskih lađara Branko Galenić, kazavši kako su članice i članovi bili aktivni sudionici svih općinskih manifestacija, dok su Savski lađari s uspjehom organizirali još jednu Ribarsko-lađarsku  večer, kao i niz manjih događanja, koji su imali humanitarni predznak.
-Za ovu godinu imamo malo jači tempo. Prvo nas sada očekuje obilježavanje Dana planeta zemlje i akcija čišćenja Save kojom ćemo se na ljeto i tradicionalno spustiti. U planu nam je da ćemo se mi stariji članovi, osnivači Savskih lađara spustiti Savom do Davora na njihovu manifestaciju u prvom vikendu kolovoza- najavio je Galenić.
Rad udruge pohvalio je i načelnik Mato Čičak, koji je Skupštini nazočio u društvu predsjednika Općinskog vijeća Nenada Jakšića.
-Hvala svim lađarima na odličnom poslu koji ste odradili tijekom prošle godine. Vjerujem kako će Žuti, Tihana i Karla biti odličan tim te da će te svi zajedno nastaviti i dalje raditi ovako dobro. Ono što vas čini jedinstvenima to je vaša nadaleko poznata Ribarsko-lađarska večer, koja će u budućnosti uz pomoć svih nas postati još bolja. Vas treba nagraditi, jer vi radite odlično- naglasio je načelnik Mato Čičak, najavivši kako Općina u planu ima kupnju Veterinarske stanice u Oborovu, gdje vi Savski lađari dobili svoj prostor.
-Ako dobijemo taj povijesni objekt, u planu nam je da tu napravimo jedan muzej Posavine sa stalnim postavom, a tu bi se u jednom dijelu nalazi i muzej veterinarstva- otkrio nam je predsjednik Savskih lađara Branko Galenić.
Već tradicionalno Savski lađari pobrinuli su se i za dobru gastronomsku ponudu, ali i zabavu za koju su bili zaduženi dečki iz TS Svita. (IĐ)

 

  • DSC_1145DSC_1145
  • DSC_1149DSC_1149
  • DSC_1156DSC_1156
  • DSC_1157DSC_1157
  • DSC_1160DSC_1160
  • DSC_1163DSC_1163
  • DSC_1168DSC_1168
  • DSC_1179DSC_1179
  • DSC_1180DSC_1180
  • DSC_1186DSC_1186