U Obedišću Ježevskom 1987. godine osnovano je dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je zahvaljujući entuzijazmu mještana opstalo do današnjeg dana.


Vatrogasni dom podigli su sami mještani, a isti je u proteklom razdoblju energetski obnovljen, dok je nedavno dom dobio i novu kuhinju, što je u potpunosti financirala Općina Rugvica. Tim povodom u znak zahvale Općini, kao i tvrtki Jagatić interijeri, koja je izgradila kuhinju, organizirano je prigodno druženje.
- Vrijednost kuhinje bila je veća od 33 tisuće kuna, čime je nastavljeno ulaganje u ovaj objekt na kojem je provedena i energetska obnova, kojom je dom dobio novu fasadu i PVC stolariju. Tada su obnovljeni i stropovi u domu, a planu nam je još izmjena krovišta i izgradnja vatrogasnog spremišta kako bi pojačali operativu- ispričao nam je zapovjednik DVD-a Obedišće Ježevsko Antonio Metić, koji je na tu dužnost izabran zimus, dok je na predsjedničkom mjestu ostao Igor Gregurić.
- Suradnja u društvu je jako dobra, jer svatko od nas zna svoje zadaće. Odaziv članova na radne akcije je zadovoljavajuć, a raduje me što članove predano obavljaju sve zadaće i motivirani su za daljnji rad. Ovim ulaganjima želimo privući nove članove u naše društvo- nastavio je Metić.
DVD Obedišće Ježevsko ima tridesetak članova, a koliko su spremni pokazat će sljedeće nedjelje na Ljetnom kupu DVD-a Rugvice, gdje će se natjecati u brzinskoj vježbi.
- Pripremamo se za tu vježbu i nadamo se što boljem rezultatu. Posljednjih dana smo trenirali, a vidjet ćemo kako će se to na kraju proći- zaključio je zapovjednik DVD-a Obedišće Ježevsko, Antonio Metić. (IĐ)

 

  • DSC_3657DSC_3657
  • DSC_3659DSC_3659
  • DSC_3671DSC_3671
  • DSC_3680DSC_3680
  • DSC_3682DSC_3682