________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

DVD Rugvica s uspjehom je prošla na natječaju Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kojim su ostvarili 259.605,00 kuna za novu opremu.

Naime, društvo je apliciralo na natječaj u sklopu projekta „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“, na kojem su ostvarili potporu od gotovo 260 tisuća kuna.
Ugovor s MUP-om o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je zapovjednik DVD-a Rugvica Mario Popović, u nazočnosti dopredsjednika DVD-a Dražena Vlahovića.
-Uspjeli smo zadovoljiti sve propisane uvjete, te su nam odobrena značajna financijska sredstva. Novac ćemo iskoristiti za nabavku zaštitne opreme za naše operativce. Osim toga, dobivenim sredstvima kupit ćemo vatrogasne čizme, kacige, rukavice, ali i nabaviti tehničku opremu u vidu radio veza tzv. motorola- ispričao nam je zapovjednik rugvičkog DVD-a Mario Popović. (IĐ)

dvd rugvica oprema 1