Likovni radovi učenika 4.a razrednog odjela OŠ Rugvica, pod mentorstvom učiteljice Danijele Klajn, izabrani su i izloženi u sklopu 62. Međunarodnoga dječjeg festivala Šibenik – Hrvatska kao jedan od središnjih likovnih događaja na festivalu (radovi su odabrani i vrednovani prema načelima kreativnosti, maštovitosti, originalnosti i izražajnosti djeteta u prikazu njegovih likovnih promišljanja kao i kvaliteti provedbe ideje s obzirom na odabranu likovnu tehniku, a u skladu s osjetilnim, spoznajnim i stvaralačkim mogućnostima djece određene dobi).

 

Koncepcija i humanitarni ciljevi Festivala imaju punu podršku UNICEF-a i UNESCO-a te stalno pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske, a dječji likovni radovi osobito su važan dio festivalskog programa.

Krovna tema ovogodišnjeg Festivala za učenike osnovnih škola u RH je Prostor slobode, a posvećena je tematici prostora u najširem smislu i djetetova doživljaja prostora oko sebe i u sebi.

Imajući u vidu društvene događaje koji su proteklih godina bitno obilježili ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet (migracije stanovništva iz jednoga prostora u drugi, bitke za osvajanjem prostora, nemogućnost ili ograničenost kretanja uslijed pandemije virusa COVID-19, oštećenja prostora u potresima, ugroženost pojedinih prostora uslijed klimatskih promjena…), četvrtaši naše škole su putem likovnoga izričaja iskazati svoj doživljaj i shvaćanje spomenutih fenomena i njihovih posljedica.

 

Likovni radovi:

Magdalena Grgić: Ja u prostoru

OŠ RUGVICA1

 

Gabijela Šulj, Mia Kaurinović, Tia Peter, Iva Blažević, Mia Kaurinović, Maja Močljanin (timski rad): Prostor oko nas

OŠ RUGVICA2