________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Inicijativom Općine Rugvica, danas je došlo do osnivanja Turističke zajednice Posavine i Prigorja, koju uz Općinu Rugvica još čine Brckovljani i Orle. Osnivačka skupština održana je u Općinskoj vijećnici Općine Rugvica, gdje je uvodno sve prisutne pozdravio načelnik Rugvice Mato Čičak, koji je ujedno predsjednik Turističke zajednice.


-Mislim da će ovo biti jedna lijepa priča. Nažalost, cijela ova procedura trajala je malo predugo. Svi znate kako smo mi imali svoju Turističku zajednicu, no odlučili smo se na ovo udruživanje, kako bismo imali jednu veću i kvalitetniju zajednicu- kazao je Čičak, koji vjeruje kako će se uz postojeće manifestacije razviti i neke nove.
Načelnik Brckovljana Tihomir Đuras, izrazio je zadovoljstvo realizacijom cijele ove priče, koja će vjeruje biti na korist sve tri jedinice lokalne samouprave.
-Vjerujem kako će Turistička zajednica biti velika pomoć našoj općini, kao i našim udrugama kod realizacije svih njihovih projekata. Nadam se dobroj suradnji i jednoj pozitivnoj priči- naglasio je Đuras, a njim se složio i načelnik Orla, Ervin Vujica.
-Hvala svima na inicijativi koja je dovela do ove priče. Mi u Orlima krenuli smo u smjeru razvoja turističkog potencijala, tako da će nam u svemu tome Turistička zajednica biti itekako od velike pomoći- kazao je Vujica.
Podršku osnivanju nove turističke zajednice na području Zagrebačke županije dala je i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.
-Turistička zajednica Rugvice bila je samoodrživa, tako da s ovim pomakom koji je sada napravljen bit će vam još lakše i jednostavnije djelovati. Ovim potezom vi ste se orijentirali prema odgovornom turizmu, odnosno turizmu razvoja lokalne zajednice. Drago mi je što se odlučili na ovaj korak, jer time dobivamo novi biser u razvoju turizma na području Zagrebačke županije- poručila je Alilović.
Na osnivačkoj skupštini između ostaloga donijet je plan rada Turističke zajednice za 2024., odluka o osnivanju i ustroju Turističkog ureda te odluka o izboru člana u Skupštinu Turističke zajednice Zagrebačke županije, gdje će TZ Posavine i Prigorja zastupati Predrag Škarika. (IĐ)

 

  • DSC_5943DSC_5943
  • DSC_5960DSC_5960
  • DSC_5962DSC_5962
  • DSC_5965DSC_5965
  • DSC_5966DSC_5966