Danas održana 12. sjednica Općinskog vijeća Rugvice, pod predsjedavanjem predsjednika Vijeća Nenada Jakšića, odrađena je brzo te su sve odluke donijete jednoglasno. „Ovo je primjer dobro pripremljene sjednice“, rekao je Jakšić te zahvalio što rade za bolje sutra. Među najvažnijim odlukama je pokretanje izrade III. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone Rugvica-sjever (UPU-7), kojima će se omogućiti svi preduvjeti za gradnju Imunološkog zavoda.

"Ovime će se stvoriti svi preduvjeti da Imunološki zavod započne sa svojom investicijom“, naglasio je načelnik Mato Čičak. Vijećnici su usvojili i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2022. godine u kojem je ostvaren višak prihoda od 2.698.073,66 kuna.

U atraktivnu poduzetničku zonu i dalje pristižu investitori. Tako će se u općinsku blagajnu sliti i 811.206 kuna od tvrtke E-ELMES koja je kupila parcelu od 4097 m2 u Radnoj zoni sjever te je načelniku Čičku dana suglasnost za potpisivanje kupoprodajnog ugovora. Raspisat će se natječaj za prodaju parcele 254/19 u k.o. Rugvica, oranica Lazi, površina je 4576 m2, cijena 196,31 kn/m2 (26,05 eura). Članovi povjerenstva za provedbu natječaja su Ivica Gavran predsjednik te članovi Paula Jozipović, Ilija Ravlić, Tomislav Mayer Kralj i Tea Kolčić. Također, donijet je zaključak kojim se predlaže Županijskoj skupštini Zagrebačke županije razrješenje Ružice Ivanović dr.med. kao mrtvozornice te se predlaže imenovanje Stjepana Budiše, dr.med.amš

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4