Općinsko vijeće Općine Rugvica pod predsjedavanjem Nenada Jakšića održalo je danas svoju 3. redovnu sjednicu. Izvještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2021. godine prihvaćen je većinom vijećničkih glasova. Prihodi su bili nešto veći od 33,5 milijuna kuna, a rashodi oko 26,7 milijuna kuna čime Općina ima višak prihoda veći od 6,7 milijuna kuna. S današnjim danom ostvareno je 38 milijuna kuna prihoda, naveo je načelnik Mato Čičak.

Očekuju se novi poduzetnici. „Proračun će i dalje rasti, vjerujem kako će realizacija biti oko 60 milijuna kuna, što nije nikada bilo. Proračun će iduće godine biti rekordan jer će prijeći i 100 mil.kuna s obzirom na EU projekte, ali i na samu prodaju zemlje i svega što nam se dešavalo i što smo izrealizirali putem Ministarstva graditeljstva i državne imovine“, pojasnio je načelnik.

Jednoglasno je donijeta odluka o sufinanciranju mjesečnih karata za učenike srednjih škola i studente te Općina Rugvica nastavlja s ovom mjerom. „Od 2017. sufinanciramo prijevoz đaka Čazmatransom do Zagreba u stopostotnom iznosu. Preuzeli smo onaj dio od roditelja i s time s nekih 500.000 kuna subvencije došli na 1,5 mil. kuna. Mislim da su roditelji zadovoljni, a taj dio ćemo nastaviti raditi i dalje“, kazao je Čičak. Na sjednici su dani prijedlozi za subvencioniranje prijevoza za studente koji ne studiraju na Zagrebačkom sveučilištu, a to će se razmotriti u novom proračunu, i nada se, usvojiti. Prihvaćena su i izvješća DUKOMplina te Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo za period od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine.       

Rugvički vijećnici su jednoglasno donijeli odluku kako bi se projekt Kulturnog centra Rugvica mogao prijaviti na mjeru 7.4.1. Ovim projektom planirana je izgradnja multimedijalne dvorane, u sklopu koje će biti kino, kazalište, te, između ostalog, i mjesto za održavanje svečanih sjednica.

Obilježavanje Dana Općine u subotu 18.rujna

Za vikend slijedi obilježavanje Dana Općine, svečana sjednica održat će se u subotu 18.rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 12 sati. Prije sjednice bit će sveta misa u crkvi Uzvišenja BDM u Jalševcu Nartskom u 10 sati, nakon čega će se kod spomenika poginulim braniteljima položiti vijenci i zapaliti svijeće. Tradicionalno, prigodom Dana Općine dodjeljuju se zahvalnice i priznanja zaslužnima, a odluku o dodjeli nagrada i priznanja donijeta je jednoglasno na ovoj sjednici. Među njima su i najbolji učenici i studenti kojima će se, uz priznanja, dodijeliti i novčana nagrada. Dr. Ivanu Horvatiću, posthumno je dodijeljena nagrada za životno djelo. Javna priznanja primit će Pučko otvoreno učilište Dugu Selo za višegodišnje promicanje društvenog razvoja i kulture posavskog kraja te Rukometni klub Rugvica, čiji su kadeti viceprvaci Hrvatske.

U subotu će se održati Moto susret u organizaciji Moto kluba sv. Martin Dugo Selo, uz koncert Leta 3. Načelnik Čičak je uputio zahvalu Moto klubu Dugo Selo koji se javio za organizaciju koncerta. „Oni su preuzeli na sebe organizaciju što će biti jedna dobra, jedna urbana priča. Žao mi je, što se i ove druge udruge nisu odlučile na organizaciju manifestacija. Svi trebamo poštivati epidemiološke mjere koje su propisane, od testiranja do covid potvrda, što je za subotu organizirano. Veliki sam optimist i vjerujem kako ćemo sljedeće godine moći organizirati sve naše manifestacije“, istaknuo Čičak. U nedjelju 19.rujna održat će se Rugvički trk i Ljetni vatrogasni kup u organizaciji DVD-a Rugvica.amš

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4