________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pod predsjedanjem Nenada Jakšića rugvički vijećnici odradili su prvu ovogodišnju sjednicu Općinskog vijeća. Vijećnici su i ovoga puta bili konstruktivni i ekspeditivni u donošenju Odluka kojima se nastavlja raditi za dobrobit cijeloga kraja.

Zbog novih velikih projekata - Kulturnog i sportskog centra, općinski proračun doživio je promjene.

-Imamo nove troškovnike koji su prijavljeni na natječaje te se nadamo dobrome. Također, pripremili smo još neke stavke u proračunu koje su nam nedostajale za neke projekte tako da smo sada i to usvojili na čemu se zahvaljujem Vijeću- kazao je načelnik Mato Čičak i naglasio kako je proračun razvojan.
-Vjerujem kako ćemo ga i realizirati u dobrome dijelu.

Sa susjedima u projektu zajedničke turističke zajednice
Općina Rugvica današnjom Odlukom Vijeća, priključila se susjedima općini Orle i Brckovljani s kojima ide u osnivanje Turističke zajednice Posavine i Prigorja.
-Nadam se kako ćemo zajedničkim snagama stvoriti jednu dobru Zajednicu koja će organizirati sve naše manifestacije koje smo imali do sada, ali i osmisliti neke nove koje ćemo zajednički odrađivati u bliskoj budućnosti- istaknuo je Čičak.

20 eura uskrsnice za umirovljenike
Umirovljenicima s područja općine koji imaju mirovinu do 400 eura isplatit će se uskrsnica u iznosu od 20 eura. Pravo na navedenu novčanu pomoć imaju i umirovljenici kojima zbroj mirovina ne prelazi utvrđeni iznos, te da istovremeno nisu u radnom odnosu.
Uskrsnicu u istom iznosu isplati će se i korisnicima zajamčene minimalne naknade te korisnicima nacionalne naknade za starije osobe.

Teleoperateri zainteresirani za ulaganje u Rugvicu
Pred vijećnicima se našlo i izvješće o radu Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo za 2021. godinu koje je podnio ravnatelj Ustanove Nenad Haleuš Mali. Na račun POU-a načelnik Čičak i predsjednik Vijeća Jakšić iznijeli su više zamjerki na rad; od zahtijevanja da svaki osnivač ima dva člana Upravnog vijeća s jednakim udjelom financiranja do toga zašto POU nema vlastiti račun za poslovanje.
-Mi ne želimo upravljati Pučkim učilištem, želimo samo da sve bude pošteno- zaključio je Jakšić.
Na aktualnom satu moglo se čuti kako su teleoperateri samostalno krenuli u ulaganje u potrebnu infrastrukturu na području općine kako bi se što skorije ima brzi internet.
-Uspjeli smo s HEP-om postaviti sve betonske stupove što je glavni preduvjet za postavljanje optike. Naporima smo došli do investicije T-coma od 18 milijuna kuna koja je već započela s provedbom. Sa svojom optikom "uletio" je i VIP tako da ćemo biti općina koja će biti pokrivena s dvije optike, što je rijetkost- ispričao je načelnik Mato Čičak. (IĐ)

  • DSC_7435DSC_7435
  • DSC_7438DSC_7438
  • DSC_7447DSC_7447
  • DSC_7452DSC_7452
  • DSC_7455DSC_7455
  • DSC_7458DSC_7458
  • DSC_7490DSC_7490