________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Sindikat umirovljenika Hrvatske – Podružnica Rugvica održao je 7. svibnja izvještajnu skupštinu. Predsjednik Stjepan Sekulić, podnio je izvješće o radu udruge za proteklu godinu, koja broji 94 člana.

Skupštinu je vodio Zoran Ivančević. Kako se čulo, od samog osnivanja članstvo se aktivno uključilo u sva društvena događanja i brojne manifestacije koje su u tom razdoblju održane u Rugvici pa je tako bilo i lani.

SUH Rugvica organizirao je i sam neke akcije, poput podjele ribica povodom Velikog petka kod crkve u Savskom Nartu, podjele mandarina, proslavu Prvog svibnja, izlete za članove. Vodila se briga o starijim i nemoćnim članovima. S istim aktivnostima nastavit će i u novom razdoblju, uz dodatak organizacije edukativnih tribina, pravna i psihološka savjetovanja, zdravstvenih te humanitarnih akcija u suradnji s Crvenim križem. Sudjelovali su na Sportskim susretima Zagrebačke županije gdje su osvojili prvo mjesto u stolnom tenisu. Prihodi su bili 77.297 kuna, od čega je općinskih sredstva 30.000 kuna. Rashodi su bili 74.333 kune. Kako je prijašnja blagajnica Marija Vražić odstupila, za novu je izabrana Štefica Gradiščak. Također, u UO je ušao Tomislav Brlić.

Čestitke na dobrom radu SUH-u Rugvica, uputili su brojni gosti iz srodnih i prijateljskih udruga s kojima ih veže dobra suradnja. Predstavnik Općine Rugvica Robert Munđer, ravnatelj OŠ Rugvica uputio je pohvalu na njihovu izuzetnu aktivnost dodavši kako će Općina i dalje pružati financijsku potporu. Izaslanica središnjice Mirjana Novačić podsjetila je kako je SUH, koji se bori za prava umirovljeničke populacije, nakon što je povećan cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, zatražio i uvođenje 13 mirovine te minimalnu mirovinu. Uspješan program, kojim je rugvičkim SUH-ovcima ispunjenja cijela godina, pohvalio je i Zlatko Hržić, predsjednik županijskog povjereništva SUH-a.amš

  • f1f1
  • f1af1a
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4