________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Iza rugvičkih umirovljenika dobra je godina, a i u novo razdoblje ulaze s elanom, rečeno je na danas održanoj skupštini Udruge umirovljenika Općine Rugvica u restoranu Ćurak. Kako je naglasio predsjednik Udruge Marijan Jagušt, broje 763 članova od čega je njih 120 starije od 80 godina i njima se posvećuje velika pažnja i briga.

Oni ne plaćaju članarinu koja iznosi 8 eura. Prema izvješću o radu, Udruga je lani realizirala bogat program koji je uključivao brojne izlete na more i u toplice te marijanska svetišta, organizaciju ljetovanja na moru, brige za zdravlje te brige za socijalno ugrožene članove, organizaciju poklona za sve svoje članove za Božić osigurana je povoljna nabavka ogrjeva za svoje članove, obilazilo se članove u slučaju bolesti, ali i osigurao dostojan ispraćaj.

Nezaobilazan su dio društvenog života te su sudjelovali na manifestacijama organiziranim u općini. Na Sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije u Dugom Selu osvojili su drugo mjesto u šahu, a bili su domaćini Dana starijih osoba koji je okupio više od 180 osoba u Rugvici. S istim aktivnostima nastavljaju i u ovoj godini. Prošlogodišnji prihodi iznosili su 206,262 kune, od čega je dotacija Općine iznosila 50.000 kuna, županijske organizacije 21.300 kuna dok je od članarina prikupljeno 32.100 kuna. Rashodi su bili 203.743 kune. U 2023.godini planiraju 21.120 eura.

Istaknuta je odlična suradnja s Općinom, načelnik Mato Čičak i predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić dali su veliku podršku i na ovom skupu.

„Posebno bih izdvojio dva segmenta na kojima zahvaljujem umirovljeničkoj populaciji – vrijeme dok su aktivno radili i sada, kad se brinu za svoje članove te omogućuju kvalitetan društveni život“, istaknuo je Jakšić.

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičak odao je priznanje radu Udruge umirovljenika koja se dokazala svojim radom i sudjelovanjem u društvenom životu općine podsjetivši pritom i na aktualne projekte u Općini Rugvica. Općinski proračun raste, ulaganja za kvalitetan život stanovništva su velika, izdvojeno je za novi dječji vrtić, kreće se u izgradnju sportskog centra i poduzetničkog inkubatora te u izgradnju novog doma zdravlja u staroj školi u Jalševcu Nartskom, asfaltiranjem će biti obuhvaćeno gotovo cijelo općinsko područje, vrijednost je 9,5 mil. eura, konstrukcijskom obnovom zbog potresa obuhvaćene su i crkve. Općina očekuje nove natječaje EU fondova, do sada su prijavama povučena bespovratna sredstva. Očekuje se izgradnja Imunološkog zavoda.

Što se tiče želje umirovljenika za izgradnjom centra za njih kazao je: „Ova Udruga radi sjajno, organiziraju dosta toga, kroz sve ove godine ih maksimalno podržavamo i nadamo se da ćemo kroz skorije vrijeme uspjeti napraviti i neki centar gdje će oni moći boraviti preko dana, družiti se… O tom ćemo zajedno sjesti i sagledati sve mogućnosti kako bismo i to realizirali."

Sjednici skupštine nazočili su, uz predstavnika ZUUZŽ-a Stjepana Jambrišaka, i brojni gosti iz srodnih umirovljeničkih udruga te svih udruga s kojima ih veže suradnja i prijateljstvo. amš

  • f0f0
  • f1f1
  • f1af1a
  • f2f2
  • f2af2a
  • f7f7
  • f8f8
  • f9f9