________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su istaknuti svi najvažniji realizirani projekti, Općina Rugvica proslavila je 30-tu obljetnicu utemeljenja. Tim povodom dodijeljena su i Javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama koji su svojim radom pridonijeli svekoliko napretku općine.


Za izniman doprinos u razvoju općine Nagrada za životno djelo posmrtno je dodijeljena Stjepanu Novaku i Branku Klepcu.

Javno priznanje za predan, požrtvovan i nesebičan rad i djelovanje u obrani od poplave primila je Vatrogasna zajednica Općine Rugvica, kao i sva dobrovoljna vatrogasna društva koja su sudjelovala u nedavnoj obrani od poplave. I njihove kolege iz Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela, Ivanić-Grada i Svetog Ivana Zeline primili su Javna priznanja za iskazanu solidarnost i pruženu nesebičnu pomoć u obrani od poplave. Zoran Đuroković priznanje je primio za izniman doprinos i iskazanu profesionalnost i hrabrost u obrani od poplave, a Stjepan Kirin za promociju i poseban doprinos razvoju lovstva.

Povodom Dana općine priznanja su uručena i najboljim učenicima Osnovne škole Rugvica, najboljim srednjoškolcima i studentima. Učenicom generacije OŠ Rugvica proglašena je Ines Nikić. Najbolji učenici strukovnih škola su Dora Rušković i Slaven Molnar. Tea Molnar najbolja je studentica preddiplomskog studija, dok su Marina Sedlić i Laura Maček najbolje studentice diplomskog studija. Svima njima uz Priznanje uručena je i novčana nagrada od 400,00 eura.

-Iza ovoga ne stoje samo pojedinci, uvijek su tu i oni drugi čiji je trud utkan u trud onih koji su dobili nagrade. Iza dobrih učenika stoje dobri roditelji, a iza njihovih uspjeha stoje dobri profesori, ali i dobar sustav. Mogu reći kako iza ove uspješne obrane od poplava stoji upravo dobar sustav- kazao je zahvaljujući se u ime svih laureata Zoran Đuroković, najavivši i skorašnju sanaciju savskog nasipa u dužini nešto manjoj od 8 kilometara. (IĐ)

  • DSC_9642DSC_9642
  • DSC_9653DSC_9653
  • DSC_9663DSC_9663
  • DSC_9689DSC_9689
  • DSC_9696DSC_9696
  • DSC_9700DSC_9700
  • DSC_9703DSC_9703
  • DSC_9708DSC_9708
  • DSC_9722DSC_9722