Vatrogasna zajednica Općine Rugvica završila je osposobljavanje za zvanje vatrogasac kojem je pristupilo 30 polaznika. Domaćin osposobljavanja bio je DVD Oborovski Novaki, a dio vježbi održan je na prostoru OŠ Rugvica i u JVP Zagreb – Žitnjak.


Polaznici su odslušali predavanja iz sedam predmeta, koja su im održali Siniša Vrabec, Dominik Jagušt, Luka Bardić, Krešo Kuzmec, Ivica Cesar, Darko Ivančan i Josip Hrdan te su danas s uspjehom položili sve testove.
Polaznicima su se na odazivu uz predavače zahvalili predsjednik VZO Rugvica Dražen Vlahović i zamjenik zapovjednika VZO Rugvica Antonio Metić, koji nam je kazao kako su najbolji polaznici osposobljavanja Anamaria Smolko, Diana Vincek i Ana Điđa.
-Zahvalio bih se predavačima i predsjedniku povjerenstva za osposobljavanje Antoniju Metiću, koji su uspjeli održati tečaj u skladu s pravilnikom o osposobljavanju. Također, čestitam svim polaznicima koji su od danas operativni vatrogasci. Hvala im na to tom humanom činu kojim je povećana operativna spremnost vatrogasaca na području naše općine- poručio je općinski vatrogasni zapovjednik Mario Popović. (IĐ)

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://dugoselska-kronika.hr/images/studeni_2021/vzo_rugvica