________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Odbor za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela, pod predsjedavanjem Krune Blažinovića, donio je zaključak o utvrđivanju novog izgleda i oblika Javnih priznanja Grada Dugog Sela, a koja će primiti već ovogodišnji laureati na svečanoj sjednici povodom Dana Grada 10. studenoga.

 

20231106 163003Priznanja su: Nagrade Grada Dugog Sela za životno djelo (Povelja); Godišnje nagrade Grada Dugog Sela (Povelja); Počasnog građanina Grada Dugog Sela (Povelja) i Zahvalnice Grada Dugog Sela. Sva javna priznanja izrađuju se u istovjetnom izgledu i obliku, s nužnim izmjenama ovisno o vrsti dodijeljenog javnog priznanja. Autor idejnog i grafičkog rješenja izgleda javnog priznanja je Mladen Bebek (trgovačko društvo TT Incore d.o.o.), dok su motiv i crtež u podnožju javnog priznanja djelo autora Roberta Samardžića, akademskog slikara. Na javnom priznanju prevladava plava boja simbolična za Grad Dugo Selo, a ime i prezime dobitnika uokvireno je okvirom žute ili zlatne boje.

fNa vrhu, u sredini se nalazi natpis dodijeljenog javnog priznanja Grada Dugog Sela, a ispod se nalazi razlog zbog kojeg se isto dobiva. U sredini je vodoravna traka uokvirena žutom ili zlatnom bojom, a na kojoj se nalazi ime i prezime dobitnika nagrade, dok je s desne strane ispisano ime Grada Dugog Sela kao mjesta izdavanja javnog priznanja i datum dobivanja javnog priznanja. U donjem desnom kutu stoji natpis Republika Hrvatska, Zagrebačka županija, Grad Dugo Selo kao i grb Grada. U donjem lijevom kutu nalaze se simboli Grada Dugog Sela, tj. zdenac i kula grofa Draškovića, stara crkva sv. Martina, kip sv. Martina, stare posavske kuće i gradski sat. Osnovna ideja dizajna grafičkog rješenja je pokušaj spoja suvremenog i tradicionalnog. Rješenja su prije svega minimalistička, lišena suvišnih elemenata a postoji poveznica s tradicijom, obilježjima Grada Dugog Sela odnosno simbolima Grada Dugog Sela, stoji u zaključku nadležnog Odbora.