________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Na sinoćnjoj maratonskoj sjednici koja je potrajala do kasnih noćnih sati (zaključena je netom prije 23 sata), gradski vijećnici upoznati su izvješćima o poslovanju i radu trgovačkih društava, gradskih ustanova, kao i ključnih udruga financiranih iz gradskog proračuna.

Prema izvješću trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije kojeg je prezentirao direktor Tomislav Masten vidljivo je da je u 2021. godini ostvarena dobit od 517.353 kune.

„Najvažnija investicija na području grada – izgradnja RVS-a je u završnoj fazi, prvi tehnički pregledi bit će do mjesec dana. Izveli 1.1100 priključaka iako je ugovorom predviđeno 800, a sada zbog povećanja nabavne cijene materijala dolazi do problema. Drugi projekt aglomeracije Dugo Selo-Rugvica također u završnoj fazi, položeno oko 96 posto svih kolektora, izvode se pumpne stanice. Nadamo se završetku radova do kraja godine. Vodocrpilište je gotovo, uskoro ide priključak na struju. Ispričavamo se građanima Dugog Sela polovicom kolovoza bit će djelomična obustava vode zbog prespoja novog magistralnog vodovoda koji sljedećih 20 godine sigurno neće puknuti. Ovo područje imat će dvostruko više kapaciteta vode nego što je imalo dosada“, ukratko je istaknuo direktor Masten.

Vijećnik Siniša Kljajić uputio je više pitanja direktoru, a između ostalog zanimalo ga je pojašnjenje vezano uz tv prilog o ekološkom incidentu odlaganja azbestnih ploča kod Kosnice. Direktor Masten ističe da se taj problem nije dogodio na području vodocrpilišta Kosnica, već izvan te radi toga VIOZŽ nema ingerencije nad istim.  

I.G.O.