Asfaltiranje sljedeći tjedan ide u Kozinskoj ulici. „Zahtjevan je to projekt zbog brojnih spojeva, tu je raskrižje, podignuti su šahtovi, asfaltiranje kreće sljedeći tjedan. Ljudi nisu navikli na ovoliko radova u kratkom razdoblju. Grad Dugo Selo je ponosan što može sudjelovati u svakom projektu. Naravno, na terenu dolazi do raznih problema poput preklapanja radova, problema s izvođačima i sl. Molimo građana za strpljenje, na svako pitanje će dobiti odgovor i nastojat ćemo iz sredstava Grada prilagoditi se, asfaltirati, popraviti što treba“, istaknuo je gradonačelnik Panian.

Završetak svih radova projekta kanalizacije trebao bi biti ove zime, najkasnije na proljeće. „Izuzetno je kompleksan projekt jer je široki vod, cijeli Martin breg se sad kopa i to bi trebalo biti gotov do kraja proljeća. Što se tiče vodovoda, on je po RVS-u predviđen u 36 mjeseci i to za cijeli sustav. To nije samo Dugo Selo, već i Zelina, Vrbovec, Ivanić s pripadajućim općinama. Dugo Selo ima nekih 70-tak mil. kuna u svemu tome. Sada preostaje još izvođenje na glavnoj cesti, pa Osječka, Domjanićeva, dio Kolodvorske i oko vrtića. I tada je glavni vod spojen, sada se spaja vodovod s kućama što će trajati, ali više neće biti gužve i problema s prometom. Onda slijedi asfaltiranje i nadam se da će do kraja sljedeće godine sve biti gotovo“, rekao je Panian.

Nakon izgradnje obilaznice Puhovec, spoja južnog dijela grada kroz Poduzetničku zonu od Huzanićeve do Rugvičke, kreće se u rekonstrukciju Huzanićeve ulice. „Nakon dogovora s DUKOMplinom, ViO ZŽ i Županijskim cestama došlo se do rješenja. U iduća dva tjedna i ova će cesta biti gotova. Molimo ljude za strpljenje jer će do jeseni i Huzanićeva biti u funkciji. Nakon toga ide se u projektiranje nogostupa i na proljeće sljedeće godine u izgradnju tako da će Puhovo biti infrastrukturno opremljeno“, najavio je gradonačelnik Nenad Panian prilikom obilaska radova na gradskom području. Ta dionica duga je 970 metara, proširit će se s postojećih 4 na 5 metara. Komunalna infrastruktura, plinovod i vodovod su izvedeni, naveo je tehničke podatke voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović.amš

  • f13_kozinskaf13_kozinska
  • f14_kozinsf14_kozins
  • f8_kozinsf8_kozins