Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim je web stranicama objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2022. godini.

Među njima Općini Rugvica omogućeno je 120.000 kuna za održavanje asflatiranih nerazvrstanih cesta, te Općini Brckovljani 50.000 kuna za izradu parapeta i ograde oko mjesnog groblja u Brckovljanima 50.000 kuna.

Javni poziv Ministarstvo je raspisalo još u svibnju ove godine, a cilj raspisivanja samog poziva je poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave. Na Javni poziv, koji je bio otvoren do 1. lipnja prijavilo se 354 jedinica lokalne samouprave te dostavilo isto toliko projektnih prijedloga. Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta. Najmanji iznos sufinanciranja pojedinog projekta iznosi 20.000,00 kuna dok je najveći 120.000,00 kuna.