Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom donio četiri nove odluke na nacionalnoj razini. U primjeni su od ponoći.

Stožer produljuje primjene za tri odluke do 15. travnja, nije bilo izmjena u radu trgovina, ponovno je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima, osim za vrhunske sportaše, što je bilo do 1. ožujka. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima. Donesena je nova odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska granice. Za ulazak u RH priznavat će se brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU-a, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljenom COVID-u koja će vrijediti 180 dana, a ne 90 kao prije, uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke sada spadaju i digitalni nomadi i djeca do sedam godina.

Detaljnije u dokumentima:

Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (31. ožujka 2021.)

Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (31. ožujka 2021.)

 ​Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (31. ožujka 2021.)

Odluka o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrim(31. ožujka 2021.)