________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
O monografiji su govorili bivši tajnik Juro Horvat, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, glavni urednik monografije Igor Đuran te pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan
 
 
U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održana je promocija monografije „25 godina rada i djelovanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije 1997. – 2022.“. Na promociji koja je u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se mnoštvo sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti.
Promociju je vodila Višnja Poropat Vujnovac, a o monografiji su govorili bivši tajnik Juro Horvat, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, glavni urednik monografije Igor Đuran te pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan.
-Izdavanje ove edicije ne predstavlja samo dio povijesti sporta Zagrebačke županije, već je to i dio povijesti sveukupnog hrvatskog sporta. Ovakve publikacije o sportu dobitak su ne samo za sportaše, sportske djelatnike i entuzijaste, nego i za širu zajednicu i nadolazeće generacije koje će u zabilježenom spoznati kvalitetu i uspjehe cjelokupnog sporta Zagrebačke županije, uspjehe i postignuća klubova i pojedinaca, a da se učinjeno i zabilježeno nikada ne zaboravi- kazao je predstavljajući monografiju predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.
Uz njih su o sportu Zagrebačke županije govorili gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak. Svi su oni istaknuli veliku vrijednost sportske monografije koju je uredio Igor Đuran jer su objelodanjeni mnogi sportski podaci o djelovanju gradskih i općinskih zajednica i brojnih sportskih udruga. Također su ukazali na sve sportske vrednote i na značaj sporta u društvenom životu lokalne uprave i samouprave jer je upravo sport najbolji ambasador svakog grada, općine ili županije.
 
Foto Dražen Kopač/Zdenko Brezarić
 
  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4
  • f5f5
  • f6f6
  • f7f7