________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Za izgradnju širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA mreža) temeljene na FTTH tehnologiji (eng. Fiber to the Home) i bežičnim tehnologijama koje će omogućiti brzine internetu do 100 Mbit/s za stanovnike gradova Dugo Selo i Ivanić Grad te općina Brckovljani, Kloštar Ivanić i Križ, tvrtka A1 Hrvatska će tijekom 2023. godine uložiti preko 77 milijuna kuna.

 

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u sklopu Poziva 'Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima'.

Aktivnosti realizacije samog projekta su u tijeku na svim dionicama koje su u obuhvatu, radove izvode podizvođači, a investitor A1 će biti vlasnik infrastrukture.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda nužnih za funkcioniranje današnjeg društva, školovanja i rada. Osim povećanja konkurentnosti lokalnog gospodarstva, kvaliteta digitalnih usluga, uz smještajnu i gastronomsku, ima velik utjecaj i na turističku ponudu lokalnog područja.

POZIV NA PRIJAVU

besplatni priključak na optičku mrežu za brži i stabilniji Internet

UPUTE

Vezano za samo spajanje korisnika, isti će dobiti potpuno besplatni priključak, najsuvremeniju tehnologiju, super brzi internet uz mogućnost povećanja brzine, nema pucanja veze, mogućnost spajanja više uređaja bez pada brzine (laptop, mobitel itd.), kao i mogućnost TV slike visoke rezolucije.

U ovoj fazi projekt i besplatni priključak je fokusiran isključivo na "bijele" adrese (tablica u prilogu), dok će za "sive" i ostale adrese gdje postoji komercijalni interes A1 naknadno realizirati spajanje na optiku za korisnike.

Važne napomene:

  • radovi su u potpunosti besplatni (odnose se na pripremne radove, montaža razvodne kutije na objekt vlasnika i spajanje na najbliži stup mreže),
  • ne obvezuju korisnika na potpis ugovora,
  • ako se korisnik odluči na prelazak na optiku, sam odabire operatera po izboru (A1, TELEMACH, HT….), na već pripremljenu infrastrukturu.

Upute za prijavu:

1.   U priloženoj tablici provjerite nalazi li se vaša kućna adresa na popisu „bijelih“ adresa, odnosno području gdje je provedena optika

-ukoliko ste pronašli svoju adresu:

2.   Ispunite priloženi Obrazac prijave

3.   Potpisane zahtjeve je potrebno poslati isključivo putem e-maila na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

4.   U naslov vaše email poruke upisati: prezime ime, adresa

Npr. HORVAT HRVOJE Zagrebačka 18, Dugo Selo

 

OVDJE možete preuzeti dokumente:

OBRAZAC PRIJAVE

POPIS ADRESA ZA BESPLATNI PRIKLJUČAK

 

širokopojasni internet dugo selo a1 internet1 a1 internet2