________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, u prostorijama Zagrebačke županije održana je prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije.

 

Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo jedanaest učeničkih zadruga te gosti iz Udruge Srce iz Zeline, obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec. Pohvalio je kreativnost zdrugara, dodavši kako kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti.

Na stolovima zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu. Posjetitelji su mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode kao što su ručno oslikane pisanice, vjenčići, nakit te različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa, ali i prirodnu kozmetiku.

Inače, na području Zagrebačke županije aktivne su 43 učeničke zadruge u kojima djeluje oko 5200 zadrugara. Od toga dvije su zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje u Lugu samoborskom i Velikoj Gorici, četiri u srednjim školama u Svetom Ivanu Zelini, Zaprešiću, Vrbovcu i Jastrebarskom, a ostale su u osnovnim školama.