________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vlada RH je donijela i odluku o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za ovu godinu, kojom se osigurava ukupno 7.726.575 eura za troškove ogrjeva na drva za korisnike zajamčene minimalne naknade (ZMN).

-Jedinice lokalne samouprave dužne su u svojim proračunima osigurati sredstva za podmirenje troškova stanovanja korisnicima ZMN-a, a mi smo u državnom proračunu osigurali dio sredstava potrebnih za troškove stanovanja, i to za troškove ogrjeva korisnika ZMN-a koji se griju na drva- rekao je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Nakon što smo lani prvi put osigurali sredstva u državnom proračunu za pokriće troškova stanovanja JLS-ima razvrstanima u I. i II. skupinu razvijenosti, nastavljamo to činiti i u ovoj godini, zbog toga smo u proračunu osigurali 7,7 milijuna eura, dodao je Piletić.