U 2019. godini Vatrogasna zajednica Dugo Selo i Dobrovoljna vatrogasna društva Ostrna i Prozorje sudjelovala su u programu Zagrebačke županije ''Financiranja udruga civilnog društva s područja Zagrebačke županije".

U subotu 28. prosinca u Cafe baru Stari krovovi održana je posljednja ovogodišnja poetska večer.

Redovito godišnje druženje članova Udruge umirovljenika Općine Brckovljani ove je godine održano 29. prosinca u Društvenom domu u Štakorovcu koji je bio popunjen do posljednje mjesta.

Nakon već dodijeljenih 21 milijun kuna u ovoj godini, Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja dodatnih 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u poljoprivredi te prometu i komunalnoj infrastrukturi.

Uvertira u doček Nove godine u Rugvici gdje će sve okupljene u velikom šatoru na Trgu dr. Franje Tuđmana zabavljati Tamburaški sastav Millenium, bio je u subotu kada je koncert održala Grupa E.N.VI..

„Dedeki, dedeki, Savski dedeki, darove nosimo dobroj dječici- pjevali su u glas danas prijepodne u glas Savski lađari, prerušeni tom prilikom u Savske dedeke, koji su nastavili s lijepom tradicijom božićnog darivanja najmlađih Rugvičana, kojima je podijeljeno 600 slatkih poklon paketa.

Vrhunskim koncertom tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama i napjeva KUD Preporod je i ovaj puta zadivio, ganuo brojnu publiku u dugoselskoj Župnoj crkvi sv. Martina.

Tradicionalnom akcijom u centru grada članovi dugoselskog SDP-a, predvođeni predsjednicom Jadrankom Robić, zaželjeli su danas građanima najljepše želje za božićne i novogodišnje praznike darujući građanima tradicionalan dar – jabuke božićnice.

„Badnjak pod vurom“ u organizaciji Grada Dugog Sela i Turističke zajednice Grada Dugog Sela s besplatnom podjelom ribljih specijaliteta, kao i vinskom toplo-hladnom kapljicom, održan je jedanaestu godinu za redom. U ovom lijepom gradskom običaju sudjeluju Športsko ribolovno društvo Dugo Selo, Dobrovoljno vatrogasno društvo Dugo Selo i Vinogradarsko vinarska udruga Terra Sancti Martini.

 
Drage moje sugrađanke i sugrađani, u ovo vrijeme, ljubavi, nade, zajedništva i sreće, slavimo Kristovo rođenje.