________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vera Dajht Kralj je rođena je u Zagrebu 11. prosinca 1928. godine. Kći je Slavka Deuchta, trgovca i industrijalca iz Dugog Sela. U Zagrebu je pohađala gimnaziju, a diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi F. Kršinića. God. 1952. usavršava se kod F. Kršinića i A. Augustinčića, a 1952./53. i na postdiplomskom studiju na pariškoj Academie des Beaux-Arts (profesor H. Yencess).

Dvorana PREPOROD u Dugom Selu bit će domaćin poznate međunarodne trupe čiji su umjetnici nadaleko poznati hrvatskoj publici. Grad Dugo Selo će ovim projektom, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, uz Advent na kleti postati destinacija bogatija za jedinstven adventski program te iskustvo visoke umjetnosti baleta.

U petak 2. rujna, u Kolodvorskoj ulici sklopu manifestacije „Pozdrav ljetu“, Građanska inicijativa Drugo Selo u 18 sati organizira otvoreni panel na temu solarnih energetskih rješenja.

DHMZ upozorava na potencijalno opasne prilike za zagrebačku regiju. Očekuje se grmljavinsko nevrijeme, mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz obilniju kišu i prolazno pojačan vjetar.

U lipnju su realizirani brojni projekti te najavljeni novi u Gradu Dugom Selu te Općinama Rugvica i Brckovljani. Općina Rugvica darovala je zemljište za novi početak Imunološkog zavoda, u Jalševcu Nartskom otvoren je dječji vrtića za 125 djece. Otvoren je pump track poligon u Dugom Selu, najavljena je izgradnja sportsko edukativnog centra vrijednog stotinu milijuna kuna. Općina Brckovljani

...
Bliži se 3. srpanj i 15. obljetnica postavljanja stope sv. Martina na staru crkvu.

Od 23. do 25. lipnja u Glazbenoj školi Dugo Selo održat će se ,,Dugo Selo Brass Boot Camp“. Radi se o jednom od najznačajnijih projekata u povijesti našeg grada i naše škole, koji će osim "Stručnog skupa za nastavnike limenih puhačkih instrumenata", u našem gradu predstaviti neke od najznačajnijih europskih umjetnika, a koji će svoje znanje prezentirati na radionicama koje će se održati 24. i 25. lipnja u

...

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.  

Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje za opasne vremenske prilike za 16/17. svibnja i 17. svibnja i to za lokalne grmljavinske pljuskove. Molimo građane da poduzmu mjere kojima bi izbjegli negativan učinak opasnosti po građane i imovinu.