________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U Šibeniku je 7.prosinca održana svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za prvu grupu odobrenih projekata iz poziva četvrte faze programa "ZAŽELI". Među njima je bio i Crveni križ Dugo Selo s projektom "NOVA NADA".

 

gdck2Ugovore su uručili premijer Vlade RH Andrej Plenković, zajedno s ministrom Marinom Piletićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom.

Ovaj projekt provodit će se narednih 36 mjeseci od čega će 10 uposlenih žena 33 mjeseca brinuti o 60 starijih i nemoćnih osoba.

Projekt je vrijedan 495.000,00 €, u potpunosti je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus, a partneri u provođenju su Zagrebačka županija koja osigurava dodatna sredstva, Grad Dugo Selo i Općina Brckovljani.

„Radujemo se ponovnom pokretanju projekta, koji će bitno utjecati na kvalitetu života naših starijih sugrađana koji će koristiti projekt“, poručili su iz GDCK Dugo Selo na čelu s ravnateljicom Gordanom Kocaj.