________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Spremate se za Dugoselski fašnik, odlučili ste što ćete biti ili tko ste ustvari? Još nas oko dva dana dijeli od tog predproljetnog događanja. Danas je pala i gradska vlast i ključevi su na sigurnom, kod Dugoselske guske. Centralno slavlje, a očekuje se oko 600 sudionika, održat će se 11.veljače na trgu ispred Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, ali okupljanje počinje već u 11:30 sati kod NK Dugo Selo jer od tuda točno u podne kreće šarena povorka.

Sudionicima je ostavljeno na volju što/tko će biti i kako će izgledati, ali ipak preporučena tema je FILM. Filmskih junaka i antijunaka je puno pa ne bi trebalo biti teško izabrati. Najbolje skupine, i male i velike, mogu očekivati bogate nagrade. Nagrađivat će se još i pojedinačne maske, najduhovitija i obiteljska.

Moto Dugoselskog fašnika je „Jednom živi s tuđom maskom, neka bude sve po tvom…“ stoga zamaškarajte se i dođite. Uz slasne krafne bit će lakše i zaplesati, a za dobar ritam pobrinut će se Long Willage Cowboys.

U slučaju lošeg vremena nema povorke, a veselje se s platoa ispred POU-a Dugo Selo seli u obližnju Dvoranu „Preporod“.

Dugoselski fašnik održava se u organizaciji Grada, Turističke zajednice i POU-a Dugo Selo.