________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dugoselka Mia Momčilović izvrsna je studentica Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - za najbolji uspjeh u generaciji jučer je primila Dekanovu nagradu za 2022/2023. akademsku godinu na svečanoj dodjeli. U svijetu visokog obrazovanja, ovakva priznanja ne predstavljaju samo akademsku izvrsnost već i posvećenost, predanost i talent. Uspješni mladi ljudi i više su nego dobar razlog za razgovor. Mia, koja je na trećoj godini studija, nam je otkrila kako je još u osnovnoj školi znala što želi biti.

„Stomatološki fakultet upisala sam jer sam već od osnovne škole znala kako me zanima područje biomedicinskih znanosti, a činjenica da prakticiranje dentalne medicine pruža integraciju meni zanimljivih osnovnih medicinskih znanosti, ali i puno praktičnog rada koji dodaje faktor dinamičnosti, potaknula me upravo na odabir studija na kojem sam danas“, rekla je o odabiru zahtjevnog fakulteta.

Temelje obrazovanja stekla je u II. gimnaziji u Zagrebu. To je bila izuzetno motivirajuća sredina, kako davanjem znanja tako i atmosferom, a ova profesija prilično je atraktivna među maturantima.

Odlična srednjoškolka nastavila je uspješan niz - Dekanova nagrada se na Stomatološkom fakultetu dodjeljuje studentu koji je po prosjeku ocjena za određenu akademsku godinu ostvario najbolji uspjeh u generaciji.

"Dobiti to priznanje za mene je velika čast jer je sav trud koji sam uložila prepoznat i afirmiran. Vjerujem i nadam se kako će mi moje učenje jednog dana prvenstveno omogućiti da budem dobra stomatologinja svojim budućim pacijentima", naglasila je Mia.

Njezina predanost kontinuiranom učenju odražava motivaciju za postizanjem izvrsnosti u budućoj karijeri jer poziv je to koji zahtjeva stalno ulaganje i učenje. Shvaćam da puno znanja u mojoj struci dolazi s godinama i iskustvom, ali također mislim da je za izvrsnost potrebna dobra baza koja se stječe na studiju i zato se trudim upiti što više kako bih u svom budućem radu bila što bolja i to je moja glavna motivacija“, navela je.

U budućnosti, nada se nastavku profesionalnog razvoja i kako će joj dobri rezultati otvoriti i neka druga vrata poput specijalizacije i radnog mjesta na kojem će moći stalno unaprjeđivati znanje i napredovati.

Uvjerenje u svoj potencijal, znanje i optimizam prenosi u rad.

"Svatko od nas ima potencijal u sebi, a na nama je samo da budemo ustrajni i da ga do kraja iskoristimo. Zato, volim vjerovati kako će me ulaganje i trud dovesti do svih ciljeva koje želim postići i to je ono što me pokreće", poručila je Mia Momčilović, buduća dr. dentalne medicine.

Ana-Marija Šprihal