________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Zagrebački nadbiskup u miru kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju 19. studenoga euharistijsko slavlje u Župi sv. Martina biskupa u Dugom Selu, tijekom kojega je krstio Kristijana, deveto dijete obitelji Tominac, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.
Na misnom slavlju koncelebrirali su prečasni Ivan Valentić, župnik i dekan Dugoselskog dekanata, te vlč. Marko Vuković, kardinalov tajnik i asistent na Katedri pastoralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Kardinal Bozanić u homiliji je kazao kako nije dovoljno imati talente i sposobnosti, već „treba raditi, nastojati i ustrajno ići dalje i tek tada se izvršava ono što je Bog zacrtao za naš život. Mi smo ovdje postavljeni da razmjerno mogućnostima i sposobnostima doprinosimo da život ide dalje i da se svijet razvija.“
-Čovjek je sustvoritelj Božji; pomoćnik Bogu u onome što je Bog namislio s nama učiniti. Dao nam je darove, mogućnosti, daje nam vrijeme i zdravlje- dodao je kardinal te tumačeći Evanđelje o talentima istaknuo kako je „važno iskoristiti ono što imamo.
Naglasio je kako sve u životu traži ustrajnost, ali i otvorenost. Na kraju homilije kardinal Bozanić poručio je kako „danas možemo reći neka je blagoslovljen Bog za ovaj novi dar, za maloga Kristijana, koji je dar svojim roditeljima.
-Pred njim je život, njemu se otvara život. Neka je blagoslovljen Bog i zbog toga što su roditelji bili otvoreni tom talentu, tom daru. Ne treba se bojati, već molimo Boga da nas oslobodi od tolikih strahova koji nas sprječavaju da u životu učinimo nešto dobro- poručio je Bozanić.
 
izvor Zagrebačka nadbiskupija