Ono što su čekali kulinarski majstori je izbor najbolje pečene guske z mlincima - pobjednik je Mario Mlinarek.
U žiriju su bili: neprikosnovena stručnjakinja za pečenu perad glumica Mirna Medaković Stepinac, omiljeni bloger, novinar i avanturist Domagoj Jakopović Ribafish i Radmilo Bumber, poznati turistički novinar iz susjedne Srbije.
Probali su pet pečenja s prilozima. Najvišu ocjenu dobila je guska Marija Mlinareka, drugo je mjestu pripalo KUD-u OSS Lupoglav, treće gradonačelniku Nenadu Panianu.
Svaki od nagrađenih ima tajni sastojak, dobar omjer soli. Bitno je gusku pažljivo peći, paziti na temepraturu, podlijevati kako bi dobila finu koricu, a meso ostalo sočno. Bitni su i prilozi jer zna se da bez mlinaca ne ide i to onih pravih, bez jajca, otkrili su nam gastro znalci.
Također, uručena je i nagrada za najljepši štand - ove godine pobjednici su članovi KUD-a "Preporod".amš