________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Radni Centar za rehabilitaciju Stančić i njegovi korisnici ugostili su djecu iz Dječjeg vrtića Dugo Selo u stolarskoj radionici i organizirali prigodnu radionicu za djecu i korisnike "Izrada i ukrašavanje drvenih ukrasa u obliku srca".

 

Radni Centar za rehabilitaciju Stančić u dugoselskoj Domjanićevoj ulici pod vodstvom Branke Babić Seke ugostio je dječicu iz našeg vrtića na stolarskoj radionici koji vodi stručni djelatnik Mario Brčić. Na inicijativu odgojiteljice Ivane Brekalo, u organizaciji odgojiteljica Nikoline Kelava i Ivane Brekalo, pedagoginja Sanje Pendelić i Nikoline Bošnjak te uz potporu ravnateljice Draženke Sesan djeca iz Dječjeg vrtića Dugo Selo posjetila su Radni Centar za rehabilitaciju Stančić.

Veseli i iznimno ljubazni korisnici i djelatnici dočekali su djecu u Radnom Centru Stančić, a voditeljica Branka Babić uputila nas je u stolarsku radionicu koju su s nestrpljenjem dječica ušla. Voditelj Mario Brčić upoznao je dječicu s opremom, alatima i materijalima te omogućio neposredni doživljaj obrade drveta i neposredni uvid u izradu predmeta od drveta, između ostalog objasnio je djeci koji uređaj za što služi, na koji se način pokreće i što se sve može izraditi od drveta i što je najvažnije djeca su imala uvid u cijeli proces izrade ukrasa od drveta. Ovaj put ukrasi su bili u prigodnom tonu u susret danu ljubavi – ukrase je izrađivao u obliku srca, ali imala su priliku i vidjeti razne igračke, ukrase i predmete koji su nastali u maštovitoj radionici.

U drugoj fazi kreativni djelatnici omogućili su i pripremili djeci ukrašavanje raznim materijalima izrađenih drvenih ukrasa u obliku srca. U radionici su sudjelovali svi korisnici, djeca i djelatnici obje ustanove, a na koncu su vidjeli i ostale proizvode koje su korisnici u suradnji sa djelatnicima stvaraju. Mogu Vam reći da su to prava čudesa: od malih sapunića u obliku srca od eteričnih ulja-prirodne kozmetike, do drvenih ukras u obliku srca do maslinov ulja u predivnim bočicama. Pravi su profesionalci i više od toga…Nismo mogli odoljeti, a da ne kupimo barem jedan predmet… Ovim putem predlažemo i Vama jer ukrasi su uistinu iznimno lijepi i kreativni kao što možete vidjeti dolje na fotografijama.

Dobiti za djecu uistinu su višestruke i od iznimne važnosti, djeca su spoznala i usvojila nekoliko građanskih kompetencija od gospodarske do društvene i povrh svega da različitost čini ovaj svijet bogatijim i da čovjek samo srcem dobro vidi!

                                                                         Nikolina Bošnjak, pedagoginja DV Dugo Selo

  • IMG_5558IMG_5558
  • IMG_6099IMG_6099
  • IMG_6427IMG_6427
  • IMG_6429IMG_6429
  • IMG_6439IMG_6439
  • IMG_6442IMG_6442
  • IMG_6443IMG_6443
  • IMG_6446IMG_6446
  • IMG_6464IMG_6464
  • IMG_6491IMG_6491