________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Današnjim druženjem u dugoselskom Domu za starije i nemoćne "Care for life", uz besplatne krafne Slastičarnice "Jagode i čokolada" i veselim nastupom učenika 2. b razreda OŠ Ivan Benković nastavlja se tradicija koju je pokrenuo vlasnik Slastičarnice Dominik Vršić. Pod nazivom “Krafne slatke za djedove i bake“ ovu hvalevrijednu akciju danas su u Domu za starije osobe popratili gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, direktorica Turističke zajednice grada Dugog Sela Karmela Vukov Colić kao i vlasnik Doma „Care for life“ Zvonimir Radić.

 

„Došlo je fašničko doba, a tako i akcija našeg Dominika Vršića kojom uveseljavamo naše najstarije građane, i ovaj puta u Domu u Domjanićevoj ulici. Ove godine mogu primijetiti da su svi raspoloženi i da su svi zamaskirani. Fašničko je vrijeme veselja uz djecu, krafne i naše umirovljenike“, poručio je između ostalog gradonačelnik Panian pozvavši sve građane na Dugoselski fašnik ove nedjelje. Ujedno otkrio nam je da je ove godine odlučio „umiroviti“ kostim Batmana, dok je inspiraciju za masku ovogodišnje teme Fašnika (film) pronašao u jednoj poznatoj igranoj seriji.

Vlasnik slastičarnice „Jagode i čokolada“ Dominik Vršić podsjetio je kako ovu prekrasnu priču o besplatnim krafnama za djedove i bake organiziraju po treći puta. „Radujemo se kada možemo podijeliti, a držimo da svi umirovljenici trebaju našu pažnju i brigu tako da akciju s veseljem nastavljamo dalje. Ove godine pripremili smo više od 400 krafni za umirovljenike svih domova na području grada Dugog Sela. Krafne su rađene po tradicionalnoj recepturi moje bake, koja nije tajna jer je od ranije već objavljena, a kao najvažniji sastojak je – ljubav. S ljubavlju pripremljene i ljubavlju darovane“, istaknuo je vlasnik Slastičarnice i idejni začetnik ove prekrasne akcije Dominik Vršić.

Direktorica TZ Dugo Selo Karmela Vukov Colić uvela nas je u predstojeći Dugoselski fašnik koji je, kako je istaknula, započeo još proteklog tjedana, otkako se provodi akcija podjele besplatnih krafni za umirovljenike u domovima.

„Naš omiljeni dugoselski slastičar Dominik svoju privatnu inicijativu provodi još od prošlog tjedna, posjećujući i dijeleći krafne. Doista je prekrasna jer nas podsjeća da možemo biti ljudi jedni drugima, što najčešće to zaboravljamo. Pa čak i u ovo fašničko vrijeme, koje voli šali, satiru, možemo pokazati humanost i empatiju prema onima koji fašničku atmosferu ne mogu doživjeti zbog svoje nepokretnosti, starosti ili bolesti. A upravo to Dominik radi već godinama“, pohvalila je direktorica Vukov Colić. Dugoselski fašnik nastavlja se ovog petka, doznajemo od direktorice TZ Dugo Selo, kada će u podne pred zgradom KIC-a, doći do smjene vlasti u gradu i kada će Dugoselska guska oteti ključeve grada proglašavajući Fašničku guščju republiku. U subotu članovi LUDS-a organiziraju prigodnu fašničku izložbu Čarolija karnevala u Maloj galeriji. Tom prilikom ako dođete zamaskirani sudjelujete u nagradnoj tomboli. Fašničko bezakonje vladat će do nedjelje, najavljuje direktorica, kada je i finale Dugoselskog fašnika. „U nadi dobre prognoze fašnička povorka predvođena Limenom glazbom KUD-a Preporod, krenut će od Nogometnog kluba Dugo Selo kroz ulice grada, da bi se u podne svi našli na platou ispred POU Dugo Selo. Tamo nas čeka izvrstan fašnički program uz krafne, čaj i dobru glazbu Long Village Cowboysa. Ove godine imamo 15-ak grupa, više od 600 sudionika u grupnim maskama. Dodijelit ćemo nagrade najboljim grupnim, ali i pojedinačnim maskama, tako da pozivam sve koji se vole maskirati – da nam se pridruže, ovogodišnja tema je film. U isto vrijeme u POU Dugo Selo od 13 sati održava se besplatna kreativna radionica za djecu oslikavanja maski. Ovogodišnja tema Dugoselskog fašnika je film – nepresušna inspiracija raznovrsnih ideja, a na kraju svega planirano je suđenje Fašniku i njegovo spaljivanje. I.G.O.

 

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 6_6_